Ivano Balić ob 150 tisoč evrov

Foto: Žurnal24 Ivano Balić je zaradi svoje izjemnosti pogosto tarča grobih udarcev, nad čemer s
Zagrebški rokometni klub je škripcih, kar bo najbolj občutil njegov najdražji igralec Ivano Balić. Klub njegov ostanek pogojuje s polovičnim znižanjem plače, kar znaša 150.000 evrov.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Domov zaradi sina
Ivano Balić, rokometni čarodej

Očitno se obdobje Ivana Balića v Zagrebu C. O. zaključuje. Recesija je seveda udarila tudi po najuspešnejšem hrvaškem klubu, poslovili so se nekateri pokrovitelji in za igralce tako neprijetni, a obenem tako znani ukrepi so postali realnost v hrvaški prestolnici. Gre seveda za nižanje dohodkov, ampak ne za 30 odstotkov, kakor počnejo v Celju P. L. Baliću so odrezali veliko večji kos plače, kar polovico! "Naša zadnja ponudba za Balića je 150 tisoč evrov. To je polovica zdajšnjega zneska in ni možnosti, da gremo prek tega,“ je dejal Zoran Gobac, prvi človek Zagreba za Sportske novosti: "Ponudba je realna glede na to, kar je Balić prikazal v Evropi preteklo sezono. Nikogar ne podimo, vendar je jasno, da pogodbe ne morejo biti višje od tega, kar rokometaši kažejo na igrišču. Naša ponudba je za hrvaške okvirje v redu, ne dvomim pa, da si lahko Balić v tujini zagotovi odlične pogoje, če ne bo sprejel naših.“

 
 

Naša zadnja ponudba za Balića je 150 tisoč evrov. To je polovica zdajšnjega zneska in ni možnosti, da gremo prek tega.

Zoran Gobac

 
Gre za znesek na sezono, ki se zdi nekdaj najboljšemu igralcu na svetu nesprejemljiv. Gordijski vozel bo skušal presekati njegov menedžer David Caballero, ki v naslednjih dneh prihaja v Zagreb. Balić se je v hrvaškega prvaka z velikim pompom vrnil v začetku avgusta v zameno za 800 tisoč evrov odškodnine Portlandu S. A. Sledilo je mučno obdobje številnih poškodb, zaradi česar je moral izpustiti večino Lige prvakov, za domače svetovno prvenstvo pa ga je hrvaška medicina nekako le zakrpala. Po eksploziji zanimanja za rokomet, ki je vrh doživela z omenjenim SP, se je interes pokroviteljev bistveno zmanjšal. Svoj piskrček je pristavila še gospa recesija, v vodo pa so padla tudi neketera sredstva, ki so jih v Zagrebu načrtovali zaradi Balićeve komercialne privlačnosti. Splet omenjenih okoliščin je privedel do zgoraj navedenih ukrepov, nad katerimi pa Ivano Balić seveda ni navdušen. Bi bili vi, če bi vam vsak mesec odtegnili 15 tisoč evrov? Še do pred kratkim je poudarjal, da si zaradi družine zelo želi ostati, vendar je zadnja Zagrebova poteza zanj velik udarec. Odločitev je Ivanova.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.