Hudač: Vsaka uvrstitev med 10 je dobra

Foto: Žurnal24 Petra Majdič in sotekmovalke niso dočakale tekme v ledeno hladnem Ribinsku.
Petra Majdič je na 10-kilometrski preizkušnji zasedla sedmo mesto, s čimer so v njenem taboru zelo zadovoljni. Za tekmovalni ritem potrebuje še nekaj tekem. Med fanti slavil Olsson.
Oglej si celoten članek
 

Davos, 10 km (Ž)

1. V. Kuitunen (FIN) 29:51,0
2. A. K. Saarinen (FIN) + 0:18,0
3. M. Bjoergen (NOR) +0:46,7
7. P. Majdič (SLO) +1:00,1

Začetek desetkilometrske preizkušnje je bil za Petro Majdič nekoliko zadržan, saj je bila po slabih dveh kilometrih na devetem mestu. Že takrat sta bili najhitrejši Finki, le da je bila Aino Saarinen pred Virpi Kuitunen. Na polovici tekme se je Majdičeva prebila na šesto mesto, po petih kilometrih pa je imela pol minute zaostanka za Saarinenovo, ki je še vedno vodila pred rojakinjo. Po 6,8 kilometra sta se Finki zamenjali v vodstvu, Majdičeva pa je pristala na sedmem mestu, kar je bila tudi njena končna uvrstitev na cilju. Kuitunenova, ki je imela pri zadnjem vmesnem merjenju časov pred Saarinenovo manj kot sekundo naskoka, je v zadnjih dveh kilometrih prestavila v višjo prestavo, saj je bila njena prednost na koncu velikih 18 sekund. Tudi drugo mesto Saarinenove ni bilo ogroženo, kajti tretjeuvrščena Marit Bjoergen je za zmagovalko zaostala dobrih 46 sekund. Bolj izenačen je bil boj za mesta od tri do pet. Poljakinja Justyna Kowalczyk je za Norvežanko zaostala tri sekunde, sama pa le za pol sekunde premagala še eno tekmico iz norveškega tabora, petouvrščeno Kristin Steormer Steiro. Pred Majdičevo je na šestem mestu preizkušnjo končala še Ukrajinka Valentina Ševčenko.

 
 

Uvrstitev med deset na tekmi svetovnega pokala je vselej zelo dober dosežek.

Ivan Hudač

 
"S tem rezultatom smo lahko zelo zadovoljni. Videlo se je, da je energična in da dobro teče. V srednjem delu je sicer nekaj izgubila, a uvrstitev med deset na tekmi svetovnega pokala je vselej zelo dober dosežek. Res pa je, da Petra potrebuje še nekaj tekem, da bo ujela pravi tekmovalni ritem, da 'pride noter'," je bil s prvim nastopom v Švici zadovoljen trener slovenske ekipe Ivan Hudač. Za nedeljski sprinterski preizkušnji pa je izrazil upanje, da se bodo tudi ostali slovenski članice in član ekipe zgledovali po Majdičevi: "Želim si dobrih rezultatov tudi za nedeljo. Verjamem, da bo tokrat tudi Nejc Brodar blizu in da bo dosegel dobro uvrstitev." Med moškimi je zmagal Šved Johann Olsson. Drugi je bil Nemec Axel Teichmann, ki je za zmagovalcem zaostal 10,5 sekunde, tretji pa Finec Sami Jauhojaervi (+ 28,5). Slovenskih predstavnikov na moški preizkušnji v Davosu ni bilo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.