Hopsi namučili Helios

Foto: Žurnal24 Košarkarji Heliosa so si na Polzeli priborili novo zmago. (Foto: KZS/www.alesfev
Favoriti iz Domžal so na Polzeli v 10. kolu lige Telemach prišli do šeste zmage v prvenstvu. Zanjo pa so se dodobra namučili, saj so gostitelji popustili šele v zadnjih sekundah tekme.
Oglej si celoten članek

Dvoboj Polzeljanov in Domžalčanov je bil v prvem polčasu zelo izenačen. Ne enemu ne drugemu moštvu se ni uspelo "odlepiti", šele v 15. minuti je Samo Udrih s prostima metoma poskrbel za otipljivejšo prednost na tekmi. Hopsi so takrat povedli s 25:19. Toda favorizirani gosti so hitro izničili razliko in v drugi polčas krenili z dvema točkama naskoka.

Čeprav so bili gosti ves čas boljši v skoraj vseh elementih igre, pa so domačini z (dotlej) boljšim skokom in manj izgubljenimi žogami zlahka držali korak. V odločilnih trenutkih pa so bili bolj zbrani igralci Heliosa. Tako je pri vodstvu gostov s 67:64 slabo minuto pred koncem Samo Udrih zgrešil dve polaganji, Alvin Snow pa je nato 18 sekund pred koncem tekme s prostima metoma dokončno odločil tekmo v prid Domžalčanov. Pri domačinih, ki so porazno metali za tri točke, se je z 18 točkami najbolj izkazal Elvir Ovčina, pri gostih pa je bil s 15 najuspešnejši Snow.

Liga Telemach, 10. kolo:

Hopsi Polzela : Helios Domžale 68:74 (15:16, 30:32, 49:48)
Ovčina 18, Thondique 13; Laškevič 14, Petrovič 13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.