Hochfilzen Svendsenu in Beckovi

Foto: Žurnal24 Emil Hegle Svendsen je v Hochfilznu v dveh dneh osvojil dve zmagi.
Moško zasledovalno preizkušnjo v Hochfilznu je dobil Norvežan Emil Hegle Svendsen pred rojakom Björndalnom, pri dekletih pa je slavila Nemka Martina Beck pred Slepcovo in Hauswaldovo.
Oglej si celoten članek
 

Hochfilzen, zasledovlana tekma (M)

1. E. Svendsen (NOR) 35:46,3 (3)
2. O. Bjoerndalen (NOR) +9,4 (2)
3. T. Sikora (POL) +12,0 (3)

Že tretjo zmago v tej sezoni si je v soboto suvereno pritekel Norvežan Emil Hegle Svendsen. Zasledovalno 12,5-kilometrsko preizkušnjo je vodil od štarta do cilja. Čeprav se mu je pred zadnjim streljanjem že zelo približal Poljak Tomasz Sikora in je že kazalo, da bi mu lahko odvzel vodstvo, se je triindvajsetletni Norvežan izvlekel iz Poljakovega objema z enim zgrešenim strelom. Sikora je namreč zgrešil dvakrat in priložnost je izkoristil še Svendsenov reprezentančni kolega Ole Einar Bjoerndalen. Z 'ničlo' na zadnjem strelskem postanku se je približal Poljaku na vsega nekaj metrov, na zadnjem vzponu pred ciljem pa ga je prehitel in zasedel 2. mesto.

 

Hochfilzen, zasledovalna tekma (Ž)

1. M. Beck (NEM) 33:41 (1)
2. S. Slepcova (RUS) + 0:18 (4)
3. S. Hauswald (NEM) 0:19 (5)
21. T. Gregorin (SLO) +2:25,3 (3)
46. A. Mali (SLO) +4:54 (8)

Slovenskih predstavnikov na tekmi nismo videli, saj se na tekmo niso uspeli uvrstiti. Zato pa so dan izkoristili za temeljit preizkus smuči pred jutrišnjo štafetno tekmo. Nesodelovanje slovenskih biatloncev na današnji tekmi je ob pogledu na druge tekmovalce še enkrat obžaloval trener Uroš Velepec: "Danes so super pogoji; -3 stopinje Celzija, sneg je trd in hiter in to bilo skoraj idealno za naše fante. Res smo ga včeraj pošteno polomili v servisu, sicer bi bili vsi štirje lahko uvrščeni v zasledovalno tekmo. Dobro so streljali, vendar vsak krog po nepotrebnem izgubljali sekunde na progi. To je bila enkratna, a žal zamujena priložnost."

Nemka Martina Beck je zmagovalka zasledovalne preizkušnje biatlonskega svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu. Beckova, ki je zgrešila eno tarčo, je za 18,3 sekunde prehitela drugouvrščeno Rusinjo Svetlano Slepcovo (4), tretja pa je bila Nemka Simone Hauswald (+19,2/5). Do točk je z 21. mestom prišla tudi Slovenka Teja Gregorin (+2:25,3/3). Druga Slovenka na tekmi Andreja Mali, ki je tekmo začela kot 28., je bila po skromnem streljanju - zgrešila je kar osem tarč - šele 46. (+4:54,0).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.