Hercogova uspešna v Italiji

Foto: Žurnal24 V drugem kolu OP Francije se bo Hercogova pomerila z domačinko Aravane Rezai.
Polona Hercog je na teniškem turnirju v Civitavecchiji zmagala v konkurenci posameznic. Andreja Klepač pa se žal ni veselila zmage v konkurenci dvojic na WTA-turnirju v Barceloni.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Finale za Andrejo in Polono
Majeričeva brez finala

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v italijanski Civitavecchiji zmagala na turnirju serije ITF z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev. Sedemnajstletna Hercogova je bila v finalu s 6:2 in 6:4 boljša od naturalizirane Nemke, sicer Srbkinje rojene v Tuzli, Andreje Petković. Za Hercogovo je to peta zmaga na turnirjih ITF.

Klepačeva ostala brez zmage
Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je na turnirju v Barceloni z nagradnim skladom 166.000 evrov odlično nastopila v konkurenci dvojic, kjer je z Romunko Sorano Cirstea prvi poraz doživela šele v finalu proti prvopostavljeni španski dvojici Nuria Llagostera Vives/Maria Jose Martinez Sanchez. Španki sta bili boljši s 3:6, 6:2 in 10:8.

Dvoboj sta sicer bolje začeli 23-letna slovenska tekmovalka in Romunka Sorana Cirstea, ki sta uvodni niz dobili s 6:3. Precej bolj uveljavljeni španski igralki sta se nato zbrali in v drugem nizu tekmicam oddali le dve igri, a najbolj izenačeno in napeto je bilo v tretjem skrajšanem nizu, ki pa sta ga domači igralki dobili tesno z 10:8. Klepačeva niti v posamični niti v konkurenci dvojic še nikoli ni osvojila turnirja na tekmovanjih serije WTA. Med dvojicami je bila končnemu zmagoslavju še najbližje v domačem Portorožu leta 2007, ko ji je prav tako "spodrsnilo" na zadnji stopnički. Takrat je nastopila skupaj z v Kazahstanu rojeno Rusinjo Jeleno Lihovcevo.

Civitavecchi, WTA, posameznice, finale:

Hercog (SLO)
: Petković (NEM/5) 6:2, 6:4

Barcelona, WTA, dvojice, finale:

Llagostera Vives/Martinez Sanchez (ŠPA/1) : Cirstea/Klepač (ROM/SLO) 3:6, 6:2, 10:8
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.