Helios prebarval Kodeljevo v modro

Foto: Žurnal24 Aleksej Laškevič je bil z 19 točkami najboljši strelec Heliosa. (Foto: Saša Desp
Košarkarska liga UPC Telemach ni postregla s presenečenji, ki bi vas vrgla s stola. Helios je zmagal v Ljubljani, Krka je ugnala Elektro, Hopsi pa so težko, a vendarle premagali Koper.
Oglej si celoten članek

Brez prvega strelca Dejana Delića (viroza) so bili košarkarji Slovana  že v štartu v podrejenem položaju, ker pa tudi drugi igralci z izjemo Zorana Dragića niso imeli svojega večera, je bila naloga Heliosa toliko lažja. V prvem polčasu je strelsko pobudo pri gostih narekoval Aleksej Laškevič, v nadaljevanju pa je njegovo vlogo prevzel Alvin Snow. Skupaj sta dosegla več kot polovico točk Heliosa, ki je z zanesljivo in rutinirano igro tekmo mirno pripeljal do konca. Koprčani so bili znova na pragu presenečenja. Potem ko so v prejšnjem krogu na domačem parketu vse do konca dihali za ovratnik Krki, so tokrat nepričakovano veliko težav povzročili Hopsom s Polzele. Na koncu so gostitelji vendarle strli njihov odpor in po treh zaporednih porazih, odkar se je poškodoval njihov prvi igralec in MVP rednega dela King, vknjižili peti par točk. Luka Koper na drugi strani ostaja pri eni zmagi, ki jo je dosegla pred devetimi krogi.

Košarkarji Uniona Olimpije nadaljujejo zmagoviti niz in se z dolgimi koraki približujejo prvemu mestu pred končnico. V Laškem so proti ekipi, ki se bori za četrto mesto in vstop v polfinale, v prvem polčasu sicer imeli nekaj težav, posebej katastrofalno so odigrali drugo četrtino, v kateri so domačim dovolili delni izid 17:0. V drugem delu pa so se varovanci Jureta Zdovca vendarle zbrali, stisnili v obrambi, popravili met, kar je bilo dovolj za zanesljivo, že deseto zmago v tem tekmovanju.

Liga UPC, skupina za prvaka, 11. kolo:
 
Hopsi Polzela : Luka Koper 98:92 (19:24, 35:43, 66:69)
Vujasinovič 24, Hohler 19, Šamanić 18; Bubnić 12, Duščak 11

Geoplin Slovan : Helios Domžale 55:73 (17:22, 27:36, 41:52)
Dragić 14, Lekić 11; Laškevič in Snow po 20, Jacobson 13

Krka : Elektra Esotech 80:70 (23:12, 41:30, 52:53)
Krivec 21, Petrov 19, Rakočević 15; Radunovič 24, Novak 11

Torek, 28. 4.:
Zlatorog Laško : Union Olimpija 55:72
Lučič 15, Krejić 12; Golubović 17, Hukić 17, Ožbolt 13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.