Hamburg ukanil Werder, remi na vzhodu

Foto: Žurnal24 Igralci Dinama so v prvem polčasu igrali odlično, v nadaljevanju pa so povsem po
Nemški polfinale pokala UEFA med Werderjem in Hamburgom je za zadetek dobil slednji. Manj kakovosten je bil ukrajinski obračun med Dinamom in Šahtjorjem, kjer pa ni bilo zmagovalca.
Oglej si celoten članek

Nemški polfinale pokala UEFA je bil veliko zanimivejši, bolj dinamičen in kakovosten kot ukrajinski. Werder in Hamburger SV sta uprizorila dobro predstavo, ki jo je odločil zadetek Pjotra Trochowskega v 28. minuti. Ključ uspeha gostov iz Hamburga je v tem, da so uspeli omejiti delovanje izjemnega Brazilca Diega, zato so manjkale kakovostne zadnje podaje. Seveda je imel tudi Werder svoje priložnosti, najlepše Claudio Pizarro in Hugo Almeida, a je bil vratar Frank Rost vedno na mestu. Tako kot na nasprotni strani Tim Wiese, ko ga je z "lobom" nevarno ogrožal neutruden Ivica Olić. Hamburger SV ima tako pred domačo povratno tekmo pomembno in konkretno prednost, ki pa je lahko tudi zavajajoča.

Pjotr Trochowski je Hamburgerju pred povratno tekmo prinesel lepo prednost. © EPA

 

V prvem polfinalu sta se pomerili ukrajinski moštvi. V ne preveč kakovostni tekmi z nekaj priložnostmi na obeh straneh sta se mreži zatresli po enkrat na vsaki strani. Z avtogolom Čigrinskega so v 22. minuti povedli domači in s tem tudi potrdili prevlado v prvem polčasu. V drugem delu pa so povsem popustili, kar so gostje iz Donjecka s pridom izkoristili in v 68. minuti izenačili. Pred povratnim srečanjem je tako v boljšem položaju Šahtjor, a tudi Dinama še ne smemo odpisati.


Pokal UEFA, polfinale, prvi tekmi:

Dinamo Kijev : Šahtjor Donjeck 1:1 (1:0)
Čigrinski (22/ag); Fernandinho (68)

Werder Bremen : Hamburger SV 0:1 (0:1)
Trochowski (28)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.