Gorenje in Merkur napredovala

Foto: Žurnal24 Obrvan_main_katic
Oba naša predstavnika v pokalu EHF sta prebrodila tretje kolo. Gorenje je slavilo zmago tudi v Črni Gori, Merkur pa je napredoval kljub minimalnemu porazu proti avstrijskemu Aon Fiversu.
Oglej si celoten članek
 

Pokal EHF, tretje kolo

Lovčen : Gorenje 29:33
Aon Fivers : Merkur 27:26

Velenjska ekipa v prvem polčasu ni blestela. Obramba je bila še količkaj kompaktna, toda vratar Ivan Gajič ni bil razpoložen. Gostitelji so hoteli z dolgimi napadi uspavati obrambo "os" in to jim je sprva dokaj dobro uspevalo. Največ so vodili s tremi goli razlike, toda potem, ko je v končnici mladi vratar Gorenja Emir Taletovič v svojem premiernem evropskem nastopu ubranil nekaj strelov, so se gostje le približali na gol zaostanka. V nadaljevanju se je ponovila "stara zgodba". Velenjčani so z dobro obrambo razvili hitre prehode v protinapade, v katerih so kaznovali vsako napako Lovčena . Legionarji Momir Rnič, Adnan Harmandič in Ivan Čupič , ki je bil z osmimi goli najboljši strelec, so ob izdatni pomoči soigralcev dodobra napolnili mrežo črnogorskih podprvakov.

Kaj hitro je Gorenje povedlo s 23:18, razlika pa je v zadnji četrtini tekme narasla že na sedem golov prednosti, potem ko domača ekipa ni mogla več slediti visokemu ritmu gostov. "Naš cilj je bil nadaljevati niz zmag, kar nam je tudi uspelo po bistveno boljši predstavi v drugem delu. Očitno smo potrebovali nekaj časa, da se privadimo na pogoje v tej stari in mrzli dvorani. Ko smo se ogreli, zaigrali čvrsto v obrambi, je stekel tudi protinapad, s katerim smo si priigrali odločilno prednost," je po dvoboju dejal pomočnik trenerja Branko Tamše .

Jure Dolenec je bil znova prva violina Merkurja. © RD Merkur

 
Gorenjski rokometaši so v avstrijski prestolnici izpolnili nalogo in ubranili štiri gole prednosti s prve domače tekme . Njihov uvod v tekmo ni bil najbolj prepričljiv, saj so jim gostitelji v 17. minuti ušli za pet golov (9:4), silne probleme pa jim je povzročil Litovec Romas Kirvelevičius . A Škofjeločani so se v nadaljevanju vendarle zbrali, z boljšo predstavo v obrambi in učinkovitim napadom so izenačili na 10:10. Slovenska ekipa je znova slabo odprla drugi del, avstrijski podprvak si je namreč hitro priigral "kritično" prednost štirih golov (17:13). V nadaljevanju so Gorenjci znova zaigrali zrelo, gostiteljem povsem zadihali za ovratnik in se navkljub minimalnemu porazu zasluženo uvrstili v osmino finala pokala EHF. Najboljši strelec Merkurja je bil Jure Dolenec s šestimi zadetki, Dino Bajram pa jih je prispeval pet. Svoje tekmece bodo dobili v torek, ko bo prav v avstrijski prestolnici žreb osmine finala tega tekmovanja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.