Furija odpihnila Angleže

Foto: Žurnal24 Tak je pač nogomet: nekaterim da smeh, drugim solze.
Težko pričakovani obračun Špancev in Angležev se je končal z zmago domače ekipe. V sredinem večeru so se med drugimi veselili še Argentinci, Portugalci, Hrvati in Ukrajinci.
Oglej si celoten članek
 

Prijateljske tekme

Španija : Anglija 2:0
Francija : Argentina 0:2
Romunija : Hrvaška 1:2
Nemčija : Norveška 0:1
Srbija : Ukrajina 0:1
Grčija : Danska 1:1
Tunizija : Nizozemska 1:1
Makedonija : Moldavija 1:1

V obračunu, ki ga je javnost najtežje pričakovala, je Španija v Sevilli premagala Anglijo z 2:0. V 36. minuti je za vodstvo zadel David Villa , končni izdi srečanja pa je postavil član Athletica iz Bilbaa Fernando Llorente , ki je vstopil namesto Fernanda Torresa in mrežo zatresel v 82. minuti. Očitno se je domačim poznalo, da so imeli v moštvu osem igralcev, ki so se povzpeli na vrh Evrope. Španija je tako nepremagana že na 29 tekmah zapored. David Beckham je tekmo začel na klopi, nato pa le vstopil v igro in se tako po številu reprezentančnih nastopov izenačil z Bobbyjem Moorom . Oba sta jih zbrala po 108. Igralec Milana je bil po porazu seveda razočaran. "Španci so pritiskali na nas in dobro zadrževali žogo. Njihovi reprezentanti znajo kvalitetno podajati. Dosegli so dva lepa gola, prvega po uspešni akciji, drugega pa po prostem strelu," je dejal Becks, ki je zdaj s 108 nastopi za reprezentanco drugi za Petrom Shiltonom , ki jih ima 17 več. David Villa pa je po srečanju dejal: "Vesel sem tega zadetka. Po pravici povedano, bi si rad ogledal njegov posnetek. Zadovoljen sem, da sem odigral še eno dobro tekmo za reprezentanco in mislim, da so gledalci uživali."

David Villa je na tekmi proti Angležem zabil prvi španski gol. © EPA

 
 

Preberite še ...

Udovič: Prestrašeni v ključnih trenutkih

Na stadionu Stade Velodrome , kjer so se Francozi pomerili z Argentinci , so slavili varovanci Diega Maradone z 2:0. Zadela sta Gutierrez in Messi. Gol slednjega je bil še posebej atraktiven (poglejte si ga v spodnjem videu). Hrvati so se odpravili v Romunijo . Misija je bila uspešna, saj so se domov vrnili z zmago 2:1. Domače je v vodstvo popeljal Marcia, preobrat pa je nastal v režiji Rakitića in Kranjčarja. Srbi so z zadetkom Nazarenka doma izgubili z Ukrajino , Nemce pa so doma presenetili Norvežani, ki so slavili z zadetkom Grinheima. Portugalci so z golom Cristiana Ronalda pokorili Fince .



Že v torek zvečer so bile odigrane tri tekme. Reprezentanca Srbije je v Nikoziji na Cipru z 2:0 ugnala reprezentanco Cipra. Zadetka na tekmi sta dosegla Jovanović in Lazović. Ukrajinska reprezentanca pa je v Limassolu na Cipru s 3:2 premagala izbrano vrsto Slovaške . Spomnimo, da Slovaška skupaj s Slovenijo igra v kvalifikacijski skupini 3 za za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2010. V torek je bilo sicer največ zanimanja za srečanje med Brazilijo in Italijo . V Londonu so z zadetkoma Elana in Robinha iz prvega polčasa slavili Brazilci. Italija je pod vodstvom selektorja Marcela Lippija nazadnje izgubila devetega oktobra 2004, ko je v Celju tekmo s Slovenijo odločil Boštjan Cesar . Tako se Lippi ni povzpel na vrh lestvice neporežanih selektorjev, kjer si prvo mesto deli s Javierjem Clementejem (Španija) in Alfiem Basilejem (Argentina). Neporaženi so bili 31 tekem zapored. Arsenalov stadion je bil sicer razprodan, gledalci pa so videli več zadetkov, kot razkriva končni rezultat, saj je sodnik Howard Webb razveljavil več neregularnih golov Italije.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.