Fantje, kaj pa obramba?

Foto: Žurnal24 Blake Griffin si na naboru gotovo ni mislil, da bo moral izpustiti celotno prvo
Moštvo Los Angeles Clippers ne more biti ponosno na lansko sezono. Z razmerjem 19:63 skoraj ne morejo biti slabši. Napredek si obetajo tudi zaradi novinca Blaka Griffina.
Oglej si celoten članek

V lanski sezoni je imelo manj slavno losangeleško moštvo razmerje zmag in porazov kar 19:63. "To je bila katastrofa," se je pridušal Eric Gordon, verjetno edina svetla točka moštva, ki je sezono odigral kakovostno ne glede na to, da je bil novinec: "Tako nadarjeno moštvo, kot smo mi, si tega ne bi smelo privoščiti. Nismo igrali 'trdo'. Tako moramo pristopiti k vsaki tekmi, potrebujemo bolj moštveno igro, ne individualne."

Gordon ni neposredno omenil Barona Davisa, ki je iz igre metal le 37-odstotno. Tridesetletni veteran je bolj nagnjen k protinapadom in improvizaciji, imel pa je tudi nekaj težav s trenerjem Mikom Dunleavyjem. Zach Randolph ni bil dosti boljši, tudi zato je odšel v Memphis kljub še dveletni pogodbi.

Izkušeni Marcus Camby meni, da bi moštvo Clippers lahko motiviralo ravno dejtvo, da so bili v pretekli sezoni tako slabi: "Čutim, da dela nismo dokončali. Še vedno zaupamo vase." Z zdravima Cambyjem – zaradi poškodbe gležnja je lani izpustil 20 tekem –, Chrisom Kamanom – izpustil je 51 tekem zaradi poškodbe stopala – in s samozavestnim Gordonom bi bili lahko Clippers presenečenje vzhodne konference. Za nameček pa jim je loterija drafta navrgla še prvi izbor Blaka Griffina, ki se je z zabijanji, blokadami in bojevitostjo izkazal že v poletni ligi.

"Novinec nam lahko da pravo energijo, ki jo potrebujemo. To je lahko ključno. Pripravljeni smo na vse, kar nam lahko Blake ponudi,"
je svojega 20-letnega novega soigralca pohvalil Davis, član od Lakersov (veliko) manj uspešnih Clippersov, ki so nazadnje v končnici nastopil leta 2006 in izgubili v konferenčnem polfinalu.

Vroče vprašanje?
Lahko Griffin spremeni zgodovino moštva Clippers?
Blake Griffin ni obremenjen s zgodovino LA Clippers, ki so jo v glavnem pisali porazi. V preteklosti je šepala obramba, ki je njegova odlika. Vprašljivo je bilot udi vzdušje v moštvu, ki se lahko dvigne na višjo raven ob odhodih nekaterih igralcev.

Prišli: Sebastian Telfair (Minnesota), Craig Smith (Minnesota), Mark Madsen (Minnesota), Rasual Butler (new Orleans)

Odšli: Zach Randolph (Memphis), Quentin Richardson (Minnesota), Mike Taylor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.