Dva gola in dve podaji za rekord

Foto: Žurnal24 Kralji so se z zmago proti New York Islanders zavihteli na peto mesto v zahodni Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Kopitar se je s soigralci veleslil 40. zmage na 67. tekmi sezone. (Foto: Getty I
Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem v eni glavnih vlog so izenačili klubski rekord v zaporednih zmagah. Nanizali so jih že osem, na tekmi z Anaheimom pa je Hrušičan naravnost blestel.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Los Angeles Kings so korak bližje končnici prvenstva lige NHL. Pred polno domačo dvorano Staples Center so z osmo zaporedno zmago izenačili rekordni niz iz leta 1992, ko je za Kralje igral sloviti Wayne Gretzky. Hokejsko veličino in pravo mojstrstvo je prikazal Anže Kopitar, ko je bil z dvema goloma in dvema podajama junak večera.

Foto: Žurnal24

V Los Angelesu so padli tekmeci iz pacifiške skupine Anaheim Ducks s 6:4. Racmani so bolje začeli in povedli po petih minutah tekme, zadel je Jason Blake, a je Hrušičan minuto in šest sekund pred koncem prve tretjine izenačil na 1:1. Dvaindvajsetletni slovenski hokejski as je nato v drugi minuti druge tretjine mojstrsko podal Waynu Simmondsu za vodstvo Kraljev 2:1. Nato sta v polno zadela še Michal Handzuš in Jack Johnson za vodstvo 4:1, ki so ga Kralji na začetku zadnje tretjine skorajda zapravili. Racmani so poskrbeli za preobrat, ko so v razmaku nekaj več kot šestih minut zadeli za izenačenje Troy Bodie, Matt Beleskey in Ryan Carter (4:4).

 

A nato je sledila velika, "kraljevska" vrnitev v režiji Anžeta Kopitarja. Slovenski zvezdnik je v 55. minuti dvoboja streljal na gol, odbitek pa je v mrežo spravil Dustin Brown za novo vodstvo (5:4). V zadnji minuti je sledila nova lepa Kopitarjeva predstava, ko je preigral čuvaja mreže Ducks Jonasa Hillerja in ob vratnici spravil plošček v mrežo.

Kopitar, ki je bil na začetku sezone vodilni strelec lige, je bil upravičeno izbran za najboljšega igralca tekme, na kateri so Kralji že petič zaporedoma slavili v medsebojnih obračunih s hokejisti iz kalifornijskega Anaheima. Štiri točke na tekmi so Kopitarjev najboljši izkupiček v sezoni, na zadnjih osmih tekmah je vpisal vsaj točko, kar je njegov najdaljši niz v ligi NHL. Štiri točke, prvič v karieri, je vpisal tudi Kopitarjev soigralec Johnson, ki je enkrat zadel in trikrat podal.

Los Angeles Kings so se v pacifiški skupini s 73 točkami izenačili s Phoenix Coyotes in zaostajajo deset točk za San Jose Sharks, v skupno pa so v ligi napredovali na četrto mesto. Za najboljšim moštvom lige NHL Washington Capitals zaostajajo 11 točk.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Anaheim Ducks             6:4
(Anže Kopitar dva gola in dve podaji za zmago LA Kings)

Boston Bruins : Montreal Canadiens            2:3*
New York Rangers : Washington Capitals        5:6
Columbus Blue Jackets : Dallas Stars          2:1
Ottawa Senators : Vancouver Canucks           3:1
Tampa Bay Lightning : New York Islanders      5:2
St. Louis Blues : San Jose Sharks             2:4
Nashville Predators : Colorado Avalanche      5:3
Minnesota Wild : Edmonton Oilers              4:2

* po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.