Druga serija odpovedana

Foto: Žurnal24 Robert Kranjec Planica Reuters
Smučarski skakalci so zaradi slabega vremena v Pragelatu opravili le eno serijo, druga je bila odpovedana. Zmago je tako slavil Fumihisa Jumoti, najboljši Slovenec pa je bil Robi Kranjec.
Oglej si celoten članek
 

Pragelato

1. F. Jumoti (JAP)
2. S. Ammann (ŠVI)
3. J. R. Evensen (NOR)
13. R. Kranjec (SLO)
16. J. Šinkovec (SLO)

28. M. Mežnar (SLO)

Japonec Fumihisa Jumoto je zmagal na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih v Pragelatu (126 m; 114,8 točke), kjer so zaradi sneženja in spremenljivega vetra izvedli le eno serijo. Drugi je bil najboljši v pokalu Švicar Simon Ammann (124,5; 113,6). Med trideseterico so se uvrstili tudi trije Slovenci; Robert Kranjec (114,5; 92,6) je bil 13. Jure Šinkovec (114,5 m; 92,1 točke) je na današnji tekmi, za katero so prireditelji odpovedali kvalifikacije in poskusno serijo, na koncu pa je obveljala le ena, prav tako končal med dvajseterico, na 16. mestu, Mitja Mežnar (110,5; 81,9) pa na 28. Brez uvrstitve med dobitnike točk so ostali Primož Peterka (105,5; 73,4) na 32., Primož Pikl (105; 72,5) na 33. in Jurij Tepeš (99; 61,7) na 47. mestu.


Fumihisa Jumoto je postal presenetljivi zmagovalec tekme v Pragelatu. © Reuters

 
Glavni trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan je imel tokrat nekoliko več razlogov za zadovoljstvo. "V bistvu je bila tekma takšna, kot smo napovedovali in naši fantje so se v zelo težkih razmerah dobro znašli. Vse se je izteklo po naših željah in po tej tekmi smo lahko nekoliko bolj zadovoljni tako s posamezniki kot ekipno gledano," je iz Italije povedal Zupan. "Kranjec je naredil res dober skok, tudi Šinkovec je današnjo tekmo dobro 'oddelal' in uspelo mu je narediti dober rezultat. Ne gre zanemariti niti Mežnarja, ki je nastopil na štirih tekmah in se trikrat prebil med dobitnike točk," je še povedal slovenski selektor in dodal, da je imel Peterka nekoliko več smole z razmerami: "Peterka je imel malo več smole z vremenom in kdor je imel takšne pogoje, pač ni šlo. Tudi Pikl se popravlja, medtem ko je Tepeš dobro treniral, na tekmi pa se še ne znajde najbolje."

Zupan se bo z ekipo v četrtek odpravil na naslednje prizorišče svetovnega pokala v Engelberg , vendar se za zdaj še ni odločil, kakšna bo ekipa. "Moramo se pomeniti s strokovnim štabom, bomo videli, kako je s poškodbo Jerneja Damjana." Medtem je v ospredju vremensko loterijo v močnem sneženju na olimpijski skakalnici najbolje unovčil 24-letni japonski skakalec Fumihisa Jumoto , ki se je pred današnjo presenetljivo zmago le devetkrat v karieri prebil med najboljšo trideseterico. V zahtevnih razmerah se je dobro znašel tudi vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala Ammann, ki se je prebil na drugo mesto, tretji pa je bil Norvežan Johan Remen Evensen . Tik pod odrom za zmagovalce je ostal Gregor Schlierenzauer , kar se je Avstrijcu pripetilo prvič v sezoni.

 
 

V bistvu je bila tekma takšna, kot smo napovedovali in naši fantje so se v zelo težkih razmerah dobro znašli.

Matjaž Zupan

 
V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je tako Ammann (425 točk), ki je do sobotne zmage, svoje tretje to zimo, prišel tudi po zaslugi goste megle, saj so sodniki priznali, da so v prvi seriji spregledali, da si je Švicar pri doskoku pomagal z eno roko, s katero je podrsal po tleh, še povečal prednost pred Schlierenzauerjem (350), najboljši Slovenec je po današnjem 13. mestu Kranjec (38) na 24. mestu. Naslednja postojanka svetovnega pokala bo švicarski Engelberg , kjer bosta prihodnji konec tedna dve tekmi za svetovni pokal.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.