Drama tokrat Blejcem

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Blejci so brez večjih težav ohranili primat na domači sceni. (Foto: Anže Petkovš Foto: Žurnal24 Odbojkarji ACH Volleyja so v Italiji pripravili veliko presenečenje. (Foto: Anže Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Bo blejski blok dovolj visok za Parižane? (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Blejci bodo imeli tudi v Italiji podporo zvestih navijačev. (Foto: Anže Petkovše Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 ACH doma prihodnjo sredo čaka težko delo. (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi drugega kola Lige prvakov v Tivoliju premagali carigrajsko ekipo Sehir Belediyesi s 3:2 (-19, 26, -19, 22, 10). Naslednji nasprotnik je Paris Volley.
Oglej si celoten članek

Gostje so že na začetku silovito pritisnili. Še preden so se domači dobro zavedli, je bilo na semaforju že 7:1, ob prvem tehničnem odmoru pa je bilo 8:2. Kazalo je, da bodo slab sprejem in napake v polju botrovale hitri zmagi tekmecev. Toda po zaostanku 7:15, ko je domači trener Glenn Hoag vzel minuto odmora, se je igra Blejcev le nekoliko popravila. Nekaj točk Vidiča, dober servis Vena in nekaj zaporednih napak Carigrada je pomenilo, da je ACH zaostanek zmanjšal na štiri točke (14:18). Toda turški košarkarji so vseeno prvi niz rutinirano pripeljali do konca. ACH se je le še enkrat približal na štiri točke zaostanka (18:22), gostje pa so izkoristili drugo zaključno žogo.

Foto: Žurnal24

Precej drugače se je začel drugi niz. Domači so povedli, nato pa je bil izid nenehno izenačen ali tesno v prid turške ekipe, nekajkrat pa so za točko povedli tudi Blejci. Ob prvem tehničnem odmoru je bilo tako 8:7 za domače odbojkarje. Mrtvi tek obeh ekip se je nadaljeval, le pri izidu 13:15 za Carigrad si je ena od ekip priborila več kot točko naskoka. V razburljivi končnici so imeli najprej priložnost za zmago gostje, toda Oliver Venno je poskrbel za 23:22. Nato je nekdanji Blejec Touzinsky serviral za zmago pri 23:24, a je Andrej Flajs poskrbel, da je bil izid spet izenačen. Tehtnica se je nato premaknila na blejsko stran: spet je Venno dosegel točko za 26:25, Turki so še izenačili, po točki Vidiča pa so gostje naslednjo točko neuspešno reševali in žoga v anteni je pomenila, da je drugi niz po dramatični bitki pripadel gostiteljem.

Izenačenost obeh ekip se je kazala tudi v tretjem nizu. A tokrat so se hitreje odlepili Turki, ki so po 5:5 povedli z 8:5. Pri 5:10 je Glenn Hoag vzel še minuto odmora, njegovi igralci pa so zaostanek nato zmanjšali na tri točke (10:13). Toda gostje so spet za spoznanje pritisnili na plin in razlika je, po nekaj slabih sprejemih ter napakah v bloku pri Blejcih, spet narasla. Pri -7 (11:18) je moral Hoag spet poseči po odmoru, vendar nasveti niso pomagali. Carigrajčani so se nezadržno bližali zmagi v tem nizu, zadnjič pa so se domači skušali približati, ko jim je že tekla voda v grlo. Pri zaostanku 16:24 so gostje zapravili prvo zaključno žogo, Blejci so si nato priigrali še tri točke, vendar je Millar le končal njihove upe ter svoje soigralce povedel v vodstvo z 2:1.

Foto: Žurnal24
Blejci bodo v tretjem kolu naslednji torek gostovali pri Paris Volleyju, ki je tokrat doma izgubil proti poljski Asseco Resovii z 1:3 (24, -21, -20, -21).

ACH je nato bolje začel četrti niz, vendar je vodstvo z 8:5 zapravil. Po izenačenju na osmi točki pa je sledila uspešna serija domačih, točke Venna in dober blok so poskrbeli za vodstvo s 15:12. Domačim je nekaj točk prednosti uspelo zadržati, vmes so se Turki že povsem približali, v končnico pa so vseeno Blejci stopili s tremi točkami naskoka. A povsem gladko le ni šlo. Domači so sicer povedli z 20:16 in 22:18, nato pa na pragu zmage popustili. Carigrad je to znal izkoristiti; ko je sodnik dosodil domačim dotik antene, je bilo že 22:22. A so domači še enkrat zmogli preobrat in po zaslugi neustavljivega Venna ter napak gostov, ki so dve žogi poslali v avt, dobili še tri točke ter skupni izid izenačili na 2:2.

Dvoboj Blejcev se je tako znova, kot na Poljskem, razpletel v petem nizu. Tokrat so bili boljši in srečnejši domači. Vodstvo z 8:5, ki so si ga priborili pred tehničnim odmorom, so znali zadržati. Spet je odločilne točke prispeval Venno, pomagala sta mu še Matej Vidič in Flajs, za 14:10 pa je dvorano na noge spravil Veljko Petković. Turki so se skušali rešiti, a je trden blok Blejcev poskrbel za odločilno točko in veliko veselje v Tivoliju.

Liga prvakov, drugo kolo:

ACH Volley : Istanbul Sehir Belediyesi s 3:2 (-19, 26, -19, 22, 10)
Venno 25, Flajs 16; Touzinsky 15, Millar 14

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.