Dragič polnil mrežico Mrežic

Foto: Žurnal24 dragic_epa_phoenix_03
Na treh tekmah v ligi NBA lahko podčrtamo zmago Dragičevega Phoenixa nad New Jerseyjem. Prvaki iz Bostona so ugnali Houston, Dallas Mavericksi pa so nadigrali San Antonio Spurse.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

New Jersey : Phoenix 86:114
Houston : Boston 99:103
San Antonio : Dallas  81:98

V ligi NBA so bile ponoči odigrane tri tekme, prav vsakič pa so slavili gostje. Slovence sta razveselila Goran Dragič in njegov Phoenix, ki sta odpihnila New Jersey Netse s 114:86. Goran je igral dobrih 17 minut in v tem času zbral šest točk, imel tri skoke, dve uspešni podaji in prav toliko izgubljenih žog. Sonca so grela na krilih odličnega meta. Raja Bell je tako na primer zadel vseh svojih šest metov za tri točke, Steve Nash pa je dodal 12 točk in 11 uspešnih podaj. Netse so v igri nekaj časa držale izgubljene žoge gostov, ki so jih nabrali kar 20. Pri Mrežicah je Vince Carter dosegel 19 točk in imel še pet uspešnih podaj. Tekma je bila zaznamovana tudi z volitvami, saj so gledalci navdušeno pozdravili vsako zmago Baracka Obame v posamezni državi.

Prvaki iz Bostona so premagali Houston z obilno pomočjo Raya Allena, ki je dosegel 29 točk in  poleg izvrstnega izkupička metov (11:15) v zadnji četrtini z 11 točkami v napadu praktično sam preprečil preobrat in zmago Houstona Poleg tega so Kelti v veliki meri omejili učinek Yaa Minga, ki je dosegel le osem točk, iz igre pa zadel le štiri od 14 metov. Tracy McGrady je bil najboljši strelec zeleno-belih s 26 točkami, vendar je zgrešil prosti met, s katerim bi njegovo moštvo deset sekund pred koncem znižalo razliko na eno samo točko. Dallas je premagal San Antonio Spurse. Pri Teličkih je bil s 30 točkami in sedmimi skoki najprepričljivejši Dirk Nowitzki, ki mu je pomagal tudi Jason Terry z 29 točkami. Nowitzki je odigral ključno vlogo v drugi četrtini, ko je s soigralci z delnim izidom 24:9 poskrbel za udobno vodstvo, s katerim so gostje razorožili nekdanje prvake lige. Za ostroge je Tony Parker dosegel 22 točk, Tim Duncan pa 19 in 15 skokov.  Ostroge so v letošnji sezoni še brez zmage, po letu 1973 imajo zato najslabši start sezone.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.