Derbi že v prvem kolu

Foto: Žurnal24 Andraž Repar je v lanski sezoni največkrat premagal nasprotne vratarje.
Zveza rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) je v sredo zvečer opravila žreb parov za sezono 2008/09 in podelila priznanji najboljšemu strelcu in igralcu lige po izboru časopisa Ekipa.
Oglej si celoten članek

Nova sezona se bo začela 13. septembra. Žreb, ki je potekal v prijetnem okolju Gallusovega nabrežja, pa je določil, da se bosta že v prvem kolu na derbiju srečala Gorenje in Cimos. ZROPS po odhodu podjetja MIK Celje še vedno išče generalnega pokrovitelja lige, v novi sezoni pa bodo v najmočnejši slovenski rokometni ligi nastopili naslednji klubi: Celje Pivovarna Laško, Cimos Koper, Gorenje Velenje, Trimo Trebnje, Gold Club, Ormož, Slovan, Prevent, Merkur, Rudar Trbovlje, Krka in Ribnica Riko hiše. Pari uvodnega kola so: Rudar Trbovlje : Celje Pivovarna Laško, Ormož : Merkur, Prevent : Gold Club, Gorenje Velenje : Cimos Koper, Krka : Slovan in Ribnica Riko hiše : Trimo Trebnje.

Ples kroglic je prinesel derbi že v prvem kolu. © IFP

 
ZROPS je najboljšemu strelcu minule sezone Andražu Reparju , ki je v zadnjih štirih sezonah igral za trboveljskega Rudarja , v novi sezoni pa bo za Merkur, podelil posebno plaketo in karikaturo. Najboljši igralec minule sezone po izboru športnega časnika Ekipa je vratar Enid Tahirović , ki bo kariero nadaljeval pri nemškem Göppingenu . Prireditev, ki je pred prihajajočo sezono prvič potekala na tak način (v preteklosti se je žreb opravljal na rokometni zvezi) je gotovo zanimiva ideja, ki bo gotovo pritegnila večjo pozornost medijev. K temu bo brez dvoma pripomogla tudi podelitev priznanj najboljšim posameznikom minule sezone, saj bodo na ta način njihovi dosežki dobili dodatno vrednost in tudi medijsko pozornost.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.