Danes pomembna tekma za slovenske košarkarje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Polfinale proti Grčiji trenutek resnice za slovenske košarkarje.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca z Luko Dončićem ima danes pred seboj sila zahtevno nalogo. V polfinalu kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre se bo pomerila z izbrano vrsto Grčije, ki ima poleg zvezdnika Giannisa Antetokounmpa še kopico odličnih in izkušenih igralcev.

Tekma se bo začela ob 16.30.

Slovenija je v Pireju pokazal obe strani obraza. Najprej bledo proti Hrvaški, nato pa borbeno in zavzeto proti Novi Zelandiji. Za uvrstitev v finale bo potrebovala svojo vrhunsko verzijo tako v obrambi kot napadu.

Zdravniška služba ima veliko dela

Selektor Aleksander Sekulić bo šele tik pred tekmo izvedel, kako je s poškodbo prepone pri Aleksandru Nikoliću, ki na tekmi proti Novi Zelandiji ni igral. Gre za staro poškodbo, za katero je potrebno nekajdnevno mirovanje.

"Zdravniška služba ima po vsaki tekmi ogromno dela. Vsakega nekaj boli, a pričakujem, da bodo proti Grčiji vsi pripravljeni za igro," je po petkovem treningu dejal Sekulić.

"Motivacija zagotovo ne bo težava, druga stvar pa je, kako se taktično lotiti tako raznovrstne ekipe, kot je grška. Antetokounmpa ne moreš ustaviti, lahko ga zgolj omejiš, a tu je še veliko odličnih posameznikov, ki jim ne smemo dovoliti, da se razigrajo," je dodal slovenski selektor.

Grčija bo imela na svoji strani tudi polne tribune glasnih in temperamentih navijačev. Dvorana Miru in prijateljstva v Pireju sprejme 11.500 gledalcev.

"Za nas Grke so olimpijske igre nekaj posebnega. Že od majhnih nog želim igrati na njih in mislim, da boljše priložnosti za to ne bomo imeli. Nazadnje smo na igrah nastopili 2008, zato bi bila uvrstitev v Pariz velika stvar za našo državo. To čutijo tudi navijači, ki bodo zagotovo nas šesti igralec," je slovenskim novinarjem v Grčiji dejal Kostas Papanikolao.

V drugem polfinalu ob 20. uri bosta igrala Hrvaška in Dominikanska republika. Potnik v Pariz iz Pireja bo znan v nedeljo po finalu, ki je na sporedu ob 20.00.

8. etapa Toura To danes čaka kolesarje, lahko Slovenca poskrbita za presenečenje? Velikan o Luki Ne boste verjeli, s kakšnimi besedami je grški selektor govoril o Luki Ni bilo prvič Pokali boste od smeha! Luka se je za to izjavo nemudoma opravičil (video) Tako se to dela Sekulić ni skrival navdušenja: "Moram priznati, da sem s klopi ..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:09 6. Julij 2024.

    Sposobni, da? Z anemični trenerjem, brez koncepta in avtoritete, z brezenergijski Lukom (razumljivo) z naivno obrambo proti energetskem Janis in …

  • 07:36 6. Julij 2024.

    Naši so vsekakor sposobni streti Grke, vendar bo bistveno vodenje ekipe in pravočasno odzivanje...Tako, da imam ob Sekuli slab občutek...No, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.