Contador še v Astani

Foto: Žurnal24 vuelta_alberto_contador1_reuters
Španski kolesar Alberto Contador, zmagovalec vseh treh najprestižnejših dirk na svetu Toura (2007), Gira (2008) in Vuelte (2008), je potrdil, da tudi v prihodnji sezoni ostaja zvest Astani.
Oglej si celoten članek

Španski profesionalni kolesar Alberto Contador, v karieri zmagovalec vseh treh najprestižnejših dirk na svetu Toura (2007), Gira (2008) in Vuelte (2008), je potrdil, da tudi v prihodnji sezoni ostaja zvest moštvu Astana, čeprav se bo ekipi pridružil tudi sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji, Američan Lance Armstrong . Ob tem je Contador še poudaril, da sam ne vidi težave v dejstvu, da bo za Astano spet dirkal tudi Kazahstanec Aleksander Vinokurov.

Petintridesetletni kazahstanski kolesar je namreč odslužil enoletno dopinško kazen prepovedi nastopanja in se namerava vrniti k Astani, vendar bo moral še počakati, če mu bo Mednarodna kolesarska zveza (UCI) dala zeleno luč in bo sprejela njegovo registracijo. Potem ko je bil Vinokurov lani pozitiven, je napovedal takojšnje slovo od kolesarstva in to je bil eden od razlogov, zakaj je UCI sprejela tako milo dopinško kazen, ki jo je izrekla kazahstanska zveza. Prireditelji Toura so že potrdili, da nimajo ničesar proti nastopu Astane, za katero pedala vrti tudi slovenski kolesar Janez Brajkovič , ki je ta mesec odlično nastopil na dirki po Lombardiji, na francoski pentlji leta 2009.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.