Chicago in Nashville po podaljšku

Foto: Žurnal24 Edmonton Oilers so izgubili proti Anaheimu. (Foto: Reuters)
V severnoameriški hokejski profesionalni ligi NHL je bilo odigranih šest srečanj. Najbolj tesno je bilo v Columbusu in Pittsburghu, kjer so gledalci videli podaljške.
Oglej si celoten članek

Najboljše hokejiste v severnoameriški ligi NHL že trese olimpijska mrzlica, pred selitvijo v kanadski Vancouver pa je bilo na sporedu šest tekem. V osrednji tekmi je Nashville v gosteh po izvajanju kazenskih strelov premagal Pittsburgh s 4:3.

Edmonton je doma klonil proti Anaheimu s 3:7, New York Islanders z Ottawo s 3:4, Columbus pa je na domačem ledu po kazenskih strelih izgubil proti Chicagu s 4:5. Na preostalih dveh tekmah sta slavili domači zasedbi: New York Rangers je ugnal Tampo Bay s 5:2, Minnesota pa je bila boljša od Vancouvra s 6:2.

Obračun v Pittsburghu se je po rednem delu in podaljšku končal brez zmagovalca, v "hokejski loteriji" pa so bili uspešnejši gosti iz središča ameriške country glasbe. Poskusa Krisa Letanga in Sydneyja Crosbyja sta bila neuspešna, gostitelje pa sta v črno zavila Cal O'Reilly in Martin Erat, ki sta ukanila domačega vratarja Marca-Andrea Fleuryja. Dvaindvajsetletni zveznik Pingvinov in kanadske ekipe Crosby je vendarle prejel tolažilno nagrado, na račun zadetka v prvi tretjini se je zavihtel na čelo lestvice strelcev v NHL, prvo mesto pa si z 42 doseženimi zadetki deli z Rusom Aleksandrom Ovečkinom.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : Nashville Predators  3:4*
Edmonton Oilers : Anaheim Ducks            3:7
New York Rangers : Tampa Bay Lightning     5:2
Minnesota Wild : Vancouver Canucks         6:2
New York Islanders : Ottawa Senators       3:4
Columbus Blue Jackets : Chicago Blackhawks 4:5*

* po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.