Celotna Hrvaška v totalnem šoku po tem, kar se je zgodilo v Nemčiji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hrvaški nogometni prvak je na gostovanju v Nemčiji doživel enega najhujših porazov v zgodovini kluba.
Oglej si celoten članek

Nogometaši zagrebškega Dinama so sinoči doživeli brutalen poraz v uvodnem krogu skupinskega dela prenovljene lige prvakov. Na Allianz Areni je bil od aktualnega hrvaškega prvaka s kar 9:2 boljši domači Bayern München.

Nemški velikan je s tem postal sploh prva ekipa v zgodovini najmočnejšega klubskega tekmovanja na svetu, ki je na eni tekmi zabila devet golov. Doslej sta bila v tem pogledu najučinkovitejša Liverpool, ki je 6. novembra 2007 premagal Bešiktaš s z 8:0, in Real Madrid, ki je bil 8. decembra 2015 bil z enakim izidom boljši od Malma.

Obračun Bayerna in Dinama se bo v zgodovino lige prvakov zapisal tudi kot tekma z drugim najvišjim številom doseženih golov (11), več jih je srečanju skupinskega dela padlo samo 22. novembra 2016, ko je Dortmund z 8:4 premagal varšavsko Legio. 

Foto: Print Screen

Hrvaška nogometna javnost je bila nad razpletom sinočnje tekme pretresena. "Bayern - Dinamo 9:2. Najhujši poraz Dinama v zgodovini," so blamažo na münchenski Allianz Areni pospremili pri Indexu.

"Dinamo je v prvem krogu lige prvakov doživel najhujši poraz v zgodovini in postal prvo moštvo, ki je na eni tekmi prejelo devet golov," so dodali v tekstu.

Bayern je po dobre pol ure igre vodil s tremi zadetki, potem ko so se med strelce vpisali Harry Kane (19.), Raphael Guerreiro (33.) in Michael Olise (39.). Gostje so na začetku drugega dela zapretili z možnostjo preobrata, ko sta zaostanek v razmaku treh minut na 2:3 znižala Bruno Petković (48.) in Takuya Ogiwara (50.).

Liga prvakov Blamaža Dinama v Münchnu, Stuttgart namučil Real, derbi Liverpoolu

Preostanek srečanja je minil v znamenju Bayerna, najprej je Kane (57.) povišal na 4:2, isti nogometaš, ki je že uvodoma zadel z bele točke, pa je v nadaljevanju zadel še dve enajstmetrovki (73., 78.). Vmes je bil drugič natančen tudi Olise (61.)  V 85. minuti je hrvaško mrežo zatresel še Leroy Sane, končni rezultat pa je v drugi minuti sodnikovega dodatka postavil Leon Goretzka (92.).

"Nogometaši Dinama so igrali kot amaterji, to ni imelo nobene zveze z Bayernom," piše Večernji.hr, Jutarnji list pa dodaja: "Neprecedenčna groza v Münchnu: Dinamo je doživel najhujši poraz v zgodovini kluba. Modri so prejeli devet golov."

"Neusmiljeni Bayern je popolnoma masakriral Dinamo. Zabil mu je devet golov, lahko bi jih še več," so ocenili pri hrvaškem Telesportu, medtem ko so pri 24sata tekmo razglasili za "totalen debakel".

Sporno pravilo Ukrajinci ostro nad Fifo: "Sramota! Fantje, kako naj plačam?"

"Najprej bi se rad opravičil navijačem Dinama, upam, da nam bodo lahko oprostili in nam še naprej stali ob strani," se je s pepelom posul makedonski branilec Stefan Ristovski. "Po takšnem porazu ni lahko stopiti pred novinarje in komentirati. Zavedati se moramo, da nismo samo predstavniki Dinama, ampak tudi hrvaškega nogometa. Skupaj se moramo pobrati in prepričan sem, da nam bo uspelo. V tem trenutku je najlažje kazati s prstom. Moramo stopiti skupaj," je dodal.

Opravičilo je po tekmi ponudil tudi trener Sergej Jakirović. "Najprej se opravičujem javnosti in vsem tistim, ki jim Dinamo nekaj pomeni. Težak večer, enkrat se narobe obrneš in že imajo zicer. Težko smo jim parirali, Bayern je razred zase, a trudili smo se po najboljših močeh. Vesel sem odziva igralcev ob polčasu, zabiti dva gola ni majhna reč, potem pa smo začeli bezljati. Ničesar nam ni uspelo ubraniti, če pa že, je bila žoga spet pri njih. Nismo bili konkurenčni, toda verjamem, da so fantje dali vse od sebe. To je bila dobra lekcija, da moramo nadaljevati s trdim delom, ker je to nogomet na drugem nivoju," je dejal.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:23 18. September 2024.

    Kaj se toliko čudijo. Saj je že Olimpija z Reko pokazala koliko je ura.

  • 19:23 18. September 2024.

    HAHAHHAAHAHA kva Dudekom privoščim . Oni ne poznajo drugega športa kot fuzbal !No pa se je našel nekdo ,da impove …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.