Celjani pomalicali Granitas

Foto: Žurnal24 Beno Lapajne in ostali Celjani so se na zadnji tekmi prvega dela izkazali.
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se uspešno poslovili od prvega dela Lige prvakov. Na zadnji domači tekmi so litovskega prvaka Granitas odpravili kar s 17 zadetki razlike (44:27).
Oglej si celoten članek
 

Liga prvakov, skupina A, 6. kolo

Celje P. L. : Granitas Karys 44:27
Hammarby : Chambery 29:24

Blede predstave Celjanov, ki se že cel prvi del sezone tako v domačem prvenstvu kot v ligi prvakov nahajajo v globoki krizi, v kakršni verjetno v zadnjih letih še niso bili, so na tribune osrednje celjske dvorane privabile le okoli tisoč gledalcev, kar je verjetno najmanj na kakšni evropski klubski tekmi pivovarjev, odkar igrajo v Zlatorogu. Prazne tribune in prazen VIP-prostor, v katerem ni bilo niti nekdanjega legendarnega predsednika kluba Toneta Turnška, ki bo v sredo na izredni skupščini kluba po svojem predčasnem odhodu dobil naslednika, so dokaz, kako pada priljubljenost celjskih rokometašev iz leta v leto.

 
 

Zmage in porazi so sestavni del športa, pomemben je vrednostni sistem in pot do cilja.

Tone Tiselj

 
V skladu z letošnjo medlo igro so Celjani tudi začeli tokratno tekmo z nasprotnikom, ki so ga na prvi tekmi v Litvi sicer prepričljivo premagali (37:21). Neobremenjeni gostje so tekmo začeli bolj prepričljivo in vodili vse do 10. minute. Prvo vodstvo domačih je bilo na semaforju v 11. minuti, ko je mrežo gostujočega vratarja Šarunasa Mičiulisa načel Mirsad Terzić . A so gostje držali ravnovesje z domačini vse do 18. minute, ko je bil izid na semaforju še zadnjič izenačen na 10:10. Nato pa so se slovenski državni prvaki le zbrali, pritisnili na plin in počasi začeli višati razliko, ki je do polčasa znašala šest golov (20:14).

Ediju Kokšarovu proti Granitasu niti ni bilo treba igrati prve violine. © Gregor Katič

 
Drugi del ni prinesel nič nepričakovanega. Celje je nadaljevalo zavzeto, zanesljivi naskok pa je pomenil signal, da je Tone Tiselj dvignil s klopi tudi mlajše in tiste, ki manj igrajo: Jana Gregorca, Vasjo Furlana, Aljošo Čudiča, Miho Gorenška in Žigo Mlakarja . Tudi po tej potezi se je poletna igra domačih nadaljevala kljub nekaterim napakam in zgrešenim strelom. Celjska kanonada se je nadaljevala, v litovska vrata je padalo z vseh strani. Končna razlika je bila kar 17 golov. K njej je Alem Toskić prispeval devet golov, Mirsad Terzić pa jih je dodal osem.

 
 

Želje po nasprotnikih v drugem delu lige prvakov? Mogoče Zagreb, ker bomo verjetno tedaj napolnili našo dvorano in znova doživeli vzdušje iz preteklih sezon.

Jan Gregorc

 
Tone Tiselj , trener Celja P. L. je po srečanju dejal: "Zmage in porazi so sestavni del športa, pomemben je vrednostni sistem in pot do cilja. Prvih 15 minut tokratne tekme vrednostni sistem ni deloval, kot bi moral, naslednjih 45 minut pa da. V nadaljevanju se je ob tem pokazala naša kakovost. Vesel sem, da se je kljub našim neprepričljivim predstavam v dvorani zbralo lepo število gledalcev." Desno krilo Jan Gregorc , ki je dobil kar zajetno minutažo, pa je takole opisal tekmo: "Na tekmo smo se dobro taktično pripravili, saj smo vedeli, da moramo v tekmo pristopiti maksimalno, če hočemo zmagati. V prvi četrtini srečanja temu ni bilo tako, nato pa smo zaigrali tako, kot smo morali. Želje po nasprotnikih v drugem delu lige prvakov? Mogoče Zagreb, ker bomo verjetno tedaj napolnili našo dvorano in znova doživeli vzdušje iz preteklih sezon."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.