Celjani brez težav z Ribnico

Foto: Žurnal24 Kokšarov in ostali Celjani so končali z nastopi v evropskih pokalih. (Foto: Greg
V 5. kolu MIK 1. lige med tednom Gorenje ni imelo težav s Krškim. Brez večjih težav so do novega para točk prišli tudi Celjani proti Ribnici. Koprčani na krilih Brumna ugnali Merkur.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Celja P. L. so v petem kolu MIK 1. lige še petič zmagali. Tokrat so bili varovanci Toneta Tislja z 39:30 boljši od Ribnice. Največji delež k zmagi je prispeval zimzeleni Edvard Kokšarov, ki je igralcem iz dežele suhe robe nasul kar 14 zadetkov. Do nove zmage so prišli tudi igralci Cimosa, ki so bili s 33:29 boljši od Merkurja. Skoraj polovico zadetkov (16) je za Koprčane prispeval Matjaž Brumen. Z nasmehom so s parketa odšli tudi ambiciozni Mariborčani. Novinci v ligi so s 37:31 odpravili Prevent, ki mu nikakor ne steče in vedri na dnu lestvice. Uvodno tekmo petega kola sta že med tednom odigrala Krško in Gorenje (zaradi evropskih obveznosti Velenjčanov). Državni prvaki z novinci niso imeli posebnih težav in so slavili s 36:22.

V nedeljo bodo skok z dna poskušali izvesti rokometaši Ormoža, ki vidijo v domači tekmi s Trimom za to lepo priložnost. Tokrat bo počival prebujeni in navdahnjeni Slovan, ki očitno v prihodnje nekaj časa ne bo mogel računati na svoje desno kriloJaneza Skuška. Vodstvo tekmovanja je poslalo sklep disciplinskega sodnika, ki je Skušku prisodil tri tekme kazni in še globo v višini 300 evrov, saj naj bi na tekmi s Klimo Petkom enega od mariborskih rokometašev udaril s komolcem v prsi.

MIK 1. liga, 5. kolo:

Krško : Gorenje 22:36 (9:17)
Kukavica 8 (4), Miklavčič in Savić po 3; Sovič 6, Čupić in Bezjak po 4

Cimos : Merkur 33:29 (13:11)
Brumen 16, Putič 5; Dolenec 12

Prevent : K. P. Maribor 31:37 (15:13)
Dujmovič 13, Kleč 5; Razgor 8, Čelica 7

Celje P. L. : Ribnica R. H. 39:30 (19:17)
Kokšarov 14, Vugrinec 6; Pipinič 7, Mikulin 5

Nedelja, ob 18.30:
J. Ormož - T. Trebnje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.