Carter videl newyorško letalsko nesrečo

Foto: Žurnal24 carter_epa_bryant
Pristanek letala v reki Hudson še vedno odmeva, nesrečo pa je na lastne oči videl tudi zvezdnik New Jerseyja Vince Carter. Slovenski košarkarji niso imeli preveč uspešnega večera.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Indiana : Toronto 111:104
Washington : New York 96:89
Philadelphia : San Antonio 109:87
Memphis : Utah 91:101
Oklahoma : Detroit 89:79
Cleveland : New Orleans 92:78
Phoenix : Minnesota 103:105
Sacramento : Milwaukee 122:129
LA Lakers : Orlando 103:109
Golden State : Atlanta 119:114

V ligi NBA je šlo od Slovencev najbolje Benu Udrihu, ki je k zmagi Kingsov nad Bucksi prispeval 14 točk in dve podaji v 39 minutah. Slabše sta se odrezala Rašo Nesterovič (zmaga proti Torontu) in Saša Vujačič, ki jima ni uspelo dati koša. Rašo je imel v 16 minutah tri skoke in štiri podaje, Saša pa v 14 minutah en skok. Goran Dragič pri porazu svojega Phoenixa z Minnesoto ni igral.

Oči športne javnosti so bile uprte predvsem v derbi med Jezerniki in Čarovnijo iz Orlanda (103:109). Najuspešnejši je bil Kobe Bryant v dresu LA-ja ki je vpisal trojni dvojček, poleg 28 točk še 13 skokov in 11 podaj, 15. v karieri in prvega po aprilu 2005. A so njegov nedvomni uspeh zasenčili spodleteli meti prav v končnici izenačenega dvoboja, ki je nato pripadel Orlandu. Z 28 točkami se je v obračunu z Bryantom izenačil najboljši strelec Orlanda Jameer Nelson, ki je beležil zvezdniške trenutke in odločilne točke dal prav v zadnjih 35 sekundah končnice dvoboja, ko je dosegel trojko, kar 15 točk pa je vpisal v zadnji četrtini. K zmagi je pomagal tudi center Orlanda Dwight Howard, s 25 točkami in 20 skoki.

V Ameriki in tudi pri nas pa še vedno odmeva spektakularna letalska nesreča, ko je železna ptica US Airways Flight 1549 "pristala“ v reki Hudson. Član New Jersey Netsov Vince Carter je to srečno nesrečo videl na lastne oči, medtem ko je sedel v dnevni sobi svojega newyorškega stanovanja. "Zdelo se mi je, kot da bi gledal televizijo. Letalo je pristalo kot v filmu. Najprej seveda z nosom, nato pa se je slišal gromozanski pljusk. Preprosto nisem mogel verjeti.“
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.