Buffalo za las

Foto: Žurnal24 Hokejisti Buffalo Sabresov imajo za sabo zelo razburljiv večer.
V ligi NHL sta se sinoči dve od sedmih tekem končali po kazenskih strelih, na obeh pa sta zmagali domači ekipi. Hokejisti Buffala so premagali San Jose s 6:5, Florida pa NY Rangers z 2:1.
Oglej si celoten članek

 

Liga NHL

Buffalo : San Jose 6:5*
Florida : NY Rangers 2:1*
New Jersey : Boston 1:0
Columbus : Detroit 3:2
St. Louis : Chicago 1:0
Dallas : Vancouver 2:1
Colorado : Montreal 2:4
* po kazenskih strelih

Hokejisti Buffala so v dvoboju z vodilno ekipo zahodnega dela lige iz San Joseja vodili že s 3:0 in 4:1, pa to prednost zapravili. Po vodstvu gostov so izenačili šele štiri sekunde pred koncem rednega dela, ko je zadel Jason Pominville. Ker v podaljšku ni bilo zadetkov, je v kazenskih strelih odločilni zadetek dosegel Derek Roy; v rednem delu je že prispeval zadetek in podajo. Vodstvo lige je Buffalu pred tekmo dovolilo, da lahko preloži tekmo zaradi tragične nesreče s 50 smrtnimi žrtvami, ko se je v predmestju letalo zaletelo v hišo, a se ekipa Buffala za to ni odločila.

 

Preberite še ...

V NHL vse več pretepanja

Na Floridi je odločil Slovak Richard Zednik z edinim zadetkom v kazenskih strelih. Tomas Vokoun je ubranil 34 strelov v rednem delu in vse štiri kazenske strele gostov, ki so na zadnjih sedmih tekmah le enkrat zmagali. Zadetek Brada Boyesa v prvi minuti zadnje tretjine je bil dovolj za zmago St. Louisa, v Dallasu pa je odločil Joel Lundqvist s svojim prvim zadetkom v sezoni. V New Jerseyju je Scott Clemmensen, ki je v golu zamenjal poškodovanega zvezdnika Martina Brodeurja (komolec), drugič zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, kar mu pred tem ni uspelo kar pet let. Edini gol je dosegel Bryce Salvador v drugi tretjini, kar je bil njegov prvi zadetek po 22 tekmah. Edini Slovenec v ligi, Anže Kopitar, je bil tokrat prost, v noči na nedeljo pa bo s Kralji v Los Angelesu gostil ekipo iz Edmontona.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.