Bronasti Van der Poel razkril, kaj je v cilju rekel Pogačarju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji svetovni prvak je z velikim občudovanjem spremljal podvig Tadeja Pogačarja na cestni dirki v SP v Švici.
Oglej si celoten članek

Napad Tadeja Pogačarja več kot 100 kilometrov pred koncem cestne preizkušnje SP je presenetil marsikaterega tekmeca v glavnini. Eden tistih, ki so bili prepričani, da je prvi favorit dirke storil usodno napako, je bil tudi lanski svetovni prvaki in letošnji prejemnik bronastega odličja Mathieu van der Poel.

Mnenju nizozemskega kolesarja se je pridružil tudi aktualni olimpijski prvak Remco Evenepoel, ki je tedaj kolesaril tik ob njem. "Mislila sva, da je pravkar zapravil svojo priložnost. Zdelo se nama je, da je morda reagiral v paniki," je na novinarski konferenci priznal Van der Poel, ki pa se je uštel.

Hvala bogu! Pogačar bi skoraj prespal zmagoviti dan, razkrito, kdo ga je rešil

"Iskreno povedano sem mislil, da je Pogačar z napadom vrgel stran mavrično majico, še posebej po tem, ko ga je začela loviti celotna belgijska reprezentanca. Meni se to ni zdela najboljša ideja, a zanj je očitno bila. Spet je pokazal svojo moč. Povedal sem mu, da je sijajen, česa takšnega res še nisem videl. Vedeli smo, da je izjemen kolesar, in to je tudi dokazal," je dodal Nizozemec.

"Težko je z besedami opisati, kako močan je Pogačar. Če ga boste vprašali, vam bo zagotovo povedal, da to ni bil njegov načrt. Nisem verjel, da mu bo uspelo, ko so enkrat Belgijci stopili na čelo glavnine. A mi je dokazal nasprotno," je povedal 29-letnik, ki je ubral nekoliko drugačno strategijo.

"Kaj se tam dogaja?" Nemški veteran bi si želel "pogledati v Pogačarjevo glavo"

"Sam sem poskušal varčevati z energijo, kar je ključ do uspeha na svetovnem prenstvu. Prepričan sem bil, da ga bodo dohiteli. Moral sem ostati miren in preudarno ravnati z močjo. Mislim, da mi je to uspelo. Ko smo se mu približali na pol minute, sem mislim, da se morda bliža njegov konec, a se je nato spet odpeljal, tako da nismo mogli ničesar storiti," je priznal.

S Pogačarjem sta se pred slavnostno podelitvijo odličij na kratko podružila v ciljnem prostoru, Van der Poel pa je razkril, kaj je svetovnemu prvaku prišepnil na uho: "Kaj sem mu rekel? Da je nor!"

Nori Slovenec Legendarni Merckx v šoku: "Nikoli si nisem predstavljal ..."

Foto: Print Screen

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.