Brije si noge in nosi ženski dres

Foto: Žurnal24 Niklas Stöpel se srečuje s svojevrstnim seksizmom.
Ste že kdaj videli sinhrono plavalko? Prav gotovo. Kaj pa sinhronega plavalca? Najbrž ne. Nič čudnega, saj bi morali videti Niklasa Stöpla, ki je v tem športu eden najboljših v Nemčiji.
Oglej si celoten članek
 
 

FINA je zavrnila našo prošnjo. Ne želi videti moških v tem športu.

Niklas Stöpel

 
Niklas Stöpel, 17-letnik iz nemškega Wattenscheida, naj bi bil namreč tudi edini sinhroni plavalec na svetu. Mednarodna plavalna zveza mu je prepovedala zastopati svojo državo na OI leta 2012, kjer bi tekmoval z dekleti. "FINA je zavrnila našo prošnjo. Ne želi videti moških v tem športu," je dejal Niklas, ki si brije noge in nosi ženski dres. Trdi, da mnogi sodniki od njega pričakujejo več kot od njegovih sotekmovalk: "To ni pošteno. Vendar še nisem pokopal sanj, da bom nekega dne nastopil na mednarodnem tekmovanju."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.