Brezzobi Morski psi

Foto: Žurnal24 Detroit Red wingsi so se veselili nove izdatne zmage.
San Jose Sharksi so v ligi NHL doživeli pravo ponižanje, saj so jih Rdeča krila premagala kar s 6:0. Dallas je po kazenskih strelih ugnal Columbus, Tampa Bay pa Colorado.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Carolina : Florida 2:1*
Boston : Toronto 8:5
Washington : St. Louis 4:2
Atlanta : Pittsburgh 3:6
Montreal : Philadelphia 5:2
Detroit : San Jose 6:0
Tampa Bay : Colorado 1:2**
Dallas : Columbus 6:5**
Phoenix : Nashville 2:1
* po podaljških
** po kazenskih strelih

V ligi NHL se je najvišje zmage večera veselil Detroit, ki je s 6:0 odpravil San Jose. Zadeli so Johan Franzen, Pavel Dacjuk dvakrat, ob tem je slednji dodal še dve podaji, Marian Hossa, Valtteri Filppula in Brad Stuart. Vratar Ty Conklin je zbral 24 obramb in v statistiko vpisal šesto tekmo brez prejetega zadetka v tej sezoni. "V tej dvorani smo zelo samozavestni in trdno verjememo, da sodimo med najboljše ekipe lige,“ je svoje misli ubesedil Conklin. Morski psi so bili očitno nekoliko utrujeni, saj je bila to njihova tretja tekma v štirih dneh in drugi zaporedni poraz. Katastrofo je vsaj malce omilil njihov vratar Jevgenij Nabokov, ki je zaustavil 22 strelov." Lahko najdemo opravičilo v utrujenosti, vendar je to le izgovor. Igrali smo sramotno. Kot da smo zadovoljni s sabo," je povedal napadalec Sharksov Ryane Clowe.

V Montrealu so Canadiensi slavili zmago nad Philadelphia Flyersi s 5:2. Večer si bo zanesljivo zapomnil Aleks Kovalev, ki je z zadetkom vknjižil že svojih 900 točk v ligi. Philadelphia je tako končala zmagovalni niz petih zaporednih zmag. Največ zadetkov je bilo v obračunu Boston Bruinsov s Toronto Maple Leafsi, ko so Bostončani kanadsko mrežo dobesedno zasuli z osmimi zadetki, hokejisti iz Toronta pa so na ploho odgovorili s petimi zadetki. David Krejci je v dresu Bostona zapisal svoj prvi "hat trick", Phil Kessel pa je bil za zadetek slabši, ko je dvakrat zatresel mrežo. Boston je zmagovalni niz zaokrožil z dvanajsto zmago ter se z 48 točkami utrdili na vrhu vzhodnem delu, ki ga naskakuje 46 točkami moštvo New York Rangers.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.