Blattovo delo zbuja spoštovanje

Foto: Žurnal24 Boštjan Nachbar je okusil prvi moskovski derbi.
Po skoraj šokantni novici o selitvi našega NBA-jevca Boštjana Nachbarja je glavni igralec zgodbe že podal svoje prve vtise. Glavni razlog za odhod v Rusijo ni bil denar, ampak trener Blatt.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Nachbar v Dinamo
Intervju z Boštjanom Nachbarjem

Boštjan Nachbar je malce presenetljivo majico New Jersey Netsov zamenjal z dresom Dinama iz Moskve, s katerim je podpisal triletno pogodbo. S prestopom v Rusijo je postal najbolje plačani igralec v Evropi. Na sezono bo namreč zaslužil kar šest milijonov evrov. Kot zanimivost omenimo še, da je košarkar Dinama še en nekdanji član Olimpije Arriel McDonald . Nachbar bo tako še povečal kolonijo slovenskih igralcev v Moskvi, saj bo poslej poleg Smodiša za CSKA igral tudi Erazem Lorbek . Slovenski reprezentant je za spletno stran novega kluba že dal prvi intervju.

Kaj veste o svojem novem klubu?
To je dobro organiziran klub z bogato zgodovino, ki ima pred sabo vedno najvišje cilje. Vesel sem, da sem postal del Dinamovega kolektiva.

Ste imeli ponudbe drugih klubov?
Da, imel sem nekaj ponudb klubov NBA, ves prejšnji teden sem razmišljal o njih. Ko pa sem dobil ponudbo Dinama, nisem veliko razmišljal. Ponosen sem, da so Moskovčani pokazali takšen interes zame in mi ponudili odlične pogoje. Kljub temu pa denar pri podpisu ni igral glavne vloge.

 
 

Da, imel sem nekaj ponudb klubov NBA, ves prejšnji teden sem razmišljal o njih.

Boštjan Nachbar

 
Kakšno je vaše mnenje o trenerju Davidu Blattu?
On je eden od najboljših trenerjev v Evropi, to je dokazal že večkrat, nazadnje z rusko reprezentanco na evropskem prvenstvu. Zase lahko rečem, da poznam njegovo delo. Blatt je namreč prišel v Bennetton kmalu za tem, ko sem ga jaz zapustil. Ohranil sem stike z nekdanjimi soigralci, ki so mi pripovedovali o metodah njegovega dela. Način dela Davida Blatta vzbuja spoštovanje. David me je že poklical in mi čestital za prestop. Tudi on je vesel, da bova sodelovala.

V njegovem srcu je le Slovenija. © AFP

 
Za koga boste navijali na OI v Pekingu?
V mojem srcu je le ena ekipa – reprezentanca Slovenije. Vendar se ta na žalost ni uvrstila na OI. Pričakujem zelo zanimiv turnir. Upam, da se bodo evropske ekipe (Španija, Rusija …) dobro postavile po robu reprezentanci ZDA.

Ste že bili v Rusiji?
Da, tam sem bil pred šestimi, sedmimi leti s slovensko reprezentanco. Vendar ne v Moskvi, ampak v Permu.

Kaj veste o ruski prestolnici?
Moskva je ena od najlepših prestolnic na svetu. Za mnenje o njej sem poklical svojega reprezentančnega soigralca Matjaža Smodiša, ki je dejal, da je v Moskvi pozimi sicer zelo hladno in zapade mnogo snega. Vendar so ljudje prijazni in odkriti. Poleg tega pa je košarka v ruski prvi ligi na zelo visoki ravni.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.