Beno: Moram biti še bolj agresiven

Foto: Žurnal24 Beno Udrih si bo minulo noč zagotovo dobro zapomnil.
Kar trije od štirih slovenskih košarkarjev v NBA so se minulo noč veselili. Za to je imel največ razlogov Beno Udrih, ki je s Kingsi premagal Clipperse, ob tem pa dosegel odličnih 30 točk.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Toronto : Philadelphia 96:106
Boston : Atlanta 103:102
New Jersey : Indiana 87:98
Miami : Portland 96:104
Memphis : New York 103:132
Milwaukee : San Antonio 82:78
New Orleans : LA Lakers 86:93
Oklahoma City : Orlando 92:109
Washington : Utah 95:87
LA Clippers : Sacramento 98:103
Phoenix : Houston 82:94

Pretekla noč v NBA je bila za slovenske košarkarje izjemno uspešna, saj so zmagali kar trije. Daleč najbolje pa je šlo Benu Udrihu , ki je dosegel izjemnih 30 točk, kar je slovenski rekord v NBA, in imel še pet skokov ter sedem podaj. Njegovi Sacramento Kigsi , pri katerih je manjkal najboljši strelec ekipe, poškodovani Kevin Martin , poleg njega pa sta bila odsotna tudi Quincy Douby in Francisco Garcia, so ugnali drugi losangeleški klub Clipperse s 103:98. "Vesel sem naše prve zmage na gostovanjih. Kevin Martin in Francisco Garcia sta poškodovana, nekdo je moral potegniti. Veliko smo igrali pick'n'roll. Skušal sem le sprejemati prave odločitve. V prihodnosti pa bom moral biti še bolj agresiven," je po izjemnem večeru povedal Beno, ki je koše dosegal v odločilnih trenutkih, ko so se domači nevarno približevali (vodili niso niti enkrat). Manjkala mu je le le še pika na i, meta za tri točke namreč ni zadel. "Beno igra iz tekme v tekmo bolje. Doslej je bil dober v posameznih elementih, danes je vse te združil. Posledica tega je, da je bil najboljši igralec tekme, kar si je pošteno zaslužil," je o njem dejal trener Kraljev Reggie Theus . Prejšnji rekord je bil v rokah Boštjana Nachbarja , ki je lani proti Houstonu v dresu Netsov dosegel 29 točk.

 
 

Veliko smo igrali pick'n'roll. Skušal sem le sprejemati prave odločitve.

Beno Udrih

 
Pacersi iz Indiane so ponoči premagali Netse z 98:87, pri čemer jim je uspešno pomagal tudi Rašo Nesterovič , ki je začel v prvi peterki. Slednji si je že povsem opomogel po poškodbi gležnja, na igrišču preživel 25 minut, in v tem času dal deset točk, dvakrat uspešno skočil in podal. Indiana, ki jo sicer še naprej pestijo poškodbe, je imela izredno strelsko izenačeno ekipo, saj je šest igralcev doseglo od deset do 18 točk, medtem ko je pri domačih "simultanko" igral Vince Carter , a njegovih 28 točk ni bilo dovolj za uspeh. V enem od derbijev noči so Lakersi merili moči s Hornetsi . Ekipa Saše Vujačiča je bila uspešnejša s 93:86, Mariborčan je igral dobrih 11 minut in dosegel štiri točke ter dve podaji. Gosti posebno razpoloženega igralca niso potrebovali (tudi Kobe Bryant je dosegel zanj dokaj skromnih 20 točk), pri domačih pa je bilo 30 točk Chrisa Paula premalo za presenečenje. Ker so branilci naslova, igralci Bostona s 103:102 premagali doslej še neporaženo Atlanto , ostajajo Los Angeles Lakersi edino moštvo s stoodstotnim izkupičkom. Edini, ki so mu nasprotniki natočili čašo pelina, pa je bil od slovenskih košarkarjev Goran Dragič s Sunsi , ki so jih premagali Houston Rocketsi s 94:82. V 15 minutah na parketu je Gogi dosegel šest točk. Na tej tekmi pa je prišlo tudi do manjšega pretepa, ki si ga lahko ogledate v videu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.