Anže odigral kraljevsko

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar_1 (Getty) - main
V kopici srečanj v ligi NHL lahko podčrtamo odlično igro Los Angeles Kingsov in njihovega napadalca Anžeta Kopitarja, ki je svoji zbirki zadetkov dodal še dva in tudi asistenco.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Montreal : Tampa Bay  1:3
Philadelphia : Carolina 6:5*
Columbus : Nashville 2:1*
Pittsburgh : NY Islanders 9:2
Edmonton : Florida 0:2
Phoenix : Minnesota 3:1
Los Angeles : St. Louis 6:2
San Jose :  Anaheim 2:0
* po kazenskih strelih

Hokejisti v ligi NHL so odigrali osem tekem. Med njimi tudi Kralji Anžeta Kopitarja, ki si bo sinočnji večer zagotovo dobro zapomnil. Njegova ekipa je namreč v Staples Centru zmagala s 6:2 proti St. Louisu, naš hokejski legionar pa se je izkazal z dvema zadetkoma od sedmih strelov, ki jih je sprožil na tekmečeva vrata v 18 minutah igre. Kingsi so povedli v 11. minuti z zadetkom Aleksandra Frolova. V drugi tretjini, natančneje v 18. in 19. minuti srečanja, je dva zaporedna gola prispeval Dustin Brown, ki je prekinil osem srečanj trajajoči strelski post. Pri enem mu je s podajo pomagal tudi Kopitar, ki je tri minute za tem tudi sam zatresel gostujočo mrežo. Po znižanju izida, za katerega sta poskrbela Cam Paddock in Carlo Colaiacovo, so domači nadaljevali prevlado. Ta se je jasno izrazila prek dveh zadetkov. Za prvega je poskrbel Dustin Brown v 33., za drugega pa Kopitar v 34. minuti srečanja.

V
Pittsburghu so domači Pingvini povsem razbili nemočne Otočane iz New Yorka. Končni izid je bil namreč kar 9:2, pri tem pa sta prvič v karieri po tri zadetke vknjižila Petr Sykora in Pascal Dupuis, medtem ko je Sidney Crosby (skupaj s soigralcem Jevgenijem Malkinom zanesljivo vodita na lestvici strelcev) trikrat podal. V Montrealu je ekipa Tampa Bay Lightning prekinila niz devetih porazov in slavila s 3:1. Levji delež k zmagi je prispeval Martin St. Louis z dvema goloma. V gosteh je bila uspešna tudi Florida, ki je z 2:0 slavila v Edmontonu, San Jose je z enakim izidom doma odpravil Anaheim, Phoenix pa je s 3:1 ugnal Minnesoto.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.