Alen in Sašo branita zmagi

Foto: Žurnal24 petkovsekAFP
Slovenska reprezentanca v športni gimnastiki je v sredo odpotovala v Ostravo, ki bo v naslednjih dneh gostila tretjo tekmo svetovnega pokala sezone. Petkovšek si je poškodoval prst.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Dimic senzacija Glasgowa

V lov za novimi finali je odšla osemčlanska odprava z Aljažem Peganom , Alenom Dimicem ter Adelo Šajn na čelu, doma pa je ostal Mitja Petkovšek , ki si je izpahnil prst in ga čaka daljše okrevanje. Lani je slovenska odprava v Ostravi prišla kar do osmih finalnih nastopov, ob Mitji Petkovšku, ki je prepričljivo zmagal na bradlji, pa sta do svojih prvih zmag v karieri lani prišla Alen Dimic na drogu in Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, zato imajo v slovenskem taboru na to prizorišče lepe spomine. A tokrat v ekipi ne bo Petkovška, zmagovalca minule tekme na bradlji.

Adela Šajn bo na gredi nastopila s staro vajo, na parterju pa bo dodajala novosti. © BOBO

 
Letos pa bo na Češkem nastopil tudi Pegan, ki si je lani takoj po svetovnem prvenstvu v Stuttgartu vzel nekaj odmora in izpustil Ostravo. V jesenskem delu sezone se je prvič predstavil pred dvema tednoma v Glasgowu , kjer je ob koncu vaje na drogu naredil napako in tekmo končal na tretjem mestu. Takrat je poudaril, da mu manjka tekmovalna kondicija, kot je to razumljivo v navadi ob začetku sezone. "Žal moram reči, da nisem ravno veliko bolje kondicijsko pripravljen kot pred dvema tednoma. Razlog tiči v tem, da sem se na treningih učil nove prvine, tako da nisem veliko delal celih vaj. Upal sem, da bom nabral več kondicije," je bil iskren 34-letni telovadec Trnovega.

 
 

V zadnjem času sem se predvsem učila nove stvari, da bi v prihodnosti še otežila vaje.

Adela Šajn

 
Lepe spomine na Ostravo ima tudi novi junak slovenske ekipe Dimic, ki ima za seboj niz uspešnih nastopov na drogu, ki jih je pred dvema tednoma na svetovnem pokalu v Glasgowu kronal z zmago. A prav v Ostravi pred več kot enim letom je prišel do svojega prvenca v svetovnem pokalu. "Sam se ne želim obremenjevati z rezultati. Potrudil se bom, da bom čim lepše izpeljal vajo na drogu, in upam, da bo dovolj za finale, kar je moj prvi cilj. Letos bo konkurenca zagotovo močnejša kot lani," meni 24-letni telovadec Narodnega doma, ki je imel od vseh najmanj premora, saj je prejšnji teden uspešno nastopil tudi na veliki nagradi Brna in v paru z ukrajinsko telovadko Nastjo Koval osvojil drugo mesto. 

 
 

Letos bo konkurenca zagotovo močnejša kot lani.

Alen Dimic

 
Dober nastop je tudi želja Saša Bertonclja , ki si je na minulem svetovnem pokalu finale pritelovadil z drugo oceno kvalifikacij, nato pa v finalni vaji naredil napako in tekmo končal kot osmi. Med dekleti se bo vnovič predstavila najboljša slovenska telovadka Adela Šajn . Ob že omenjenih se bodo v Ostravi mednarodnim sodnikom predstavili še Rok Klavora , prav tako finalist Glasgowa, na parterju in preskoku, Žiga Šilc na parterju, Saša Golob na gredi in parterju ter Alenka Dolničar na preskoku. V četrtek bodo v Ostravi na sporedu kvalifikacije, v petek in soboto pa finalni nastopi najboljše osmerice na posameznih orodjih.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.