ACH novi pokal ima

Foto: Žurnal24 Glen Hoag se najverjetneje seli v Turčijo. (Foto: Nik Rovan)
Odbojkarji ACH Volleyja so v Novi Gorici v finalu slovenskega pokala s 3:2 premagali moštvo Salonit Anhovo in tako tretjič zapored ter skupno četrtič osvojili pokalni naslov.
Oglej si celoten članek
 

V ženskem finalu Novogoričanke in Kamničanke

Odbojkarice Hita Nove Gorice so se po zmagi v drugem polfinalu pokala Slovenije s 3:0 (27, 15, 23) proti ekipi Alianse iz Šempetra uvrstile v veliki finale. V nedeljskem finalu z začetkom ob 18. uri se bodo Novogoričanke pomerile z ekipo Nove KBM Branika, ki so v prvem polfinalu prav tako s 3:0 v nizih ugnale Calcit Kamnik

Polna novogoriška športna dvorana je v pravem prazničnem vzdušju uživala v dramatičnem boju za naslov pokalnega zmagovalca v sezoni 2008/09. Tega so se na koncu veselili zadnja leta najboljša slovenska odbojkarska vrsta, a je moštvo iz Kanala, tako s pristopom kot tudi kakovostjo, dokazalo, da bodo imeli Blejci v prihodnje tudi na domačih igriščih enakovrednega tekmeca. To se je dokazalo tudi na tekmi, ki je odločala o pokalnem naslovu. Ekipi sta namreč pred prepolno novogoriško dvorano dobili vsaka po dva niza in o lovoriki je odločal peti.

Ta je bil prava poslastica skoraj dve uri in pol trajajočega spektakla v Novi Gorici. Ekipi sta bili spet zelo izenačeni, o čemer priča tudi podatek, da je prvič razlika v prid enega ali drugega znašala več kot dve točki pri izidu 11:9 za Kanalce. Prvič so imeli Blejci priložnost, da ujamejo tekmeca na 12. toči, a je Jernej Potočnik z blokom uspešno ustavil Mitjo Gasparinija. Naslednje priložnosti Gorenjci niso izpustili iz rok, uspešnejši od Gasparinija pa je bil Nicholas Cundy, ki je nato po točki Jasmina Čuturiča z druge črte pri izidu 15:14 izkoristil drugo zaključno žogo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.