31 golov za zlati čevelj

Foto: Žurnal24 Cristiano_ronaldo_zlat_reuters (1) - main
Cristiano Ronaldo si je z 31 zadetki, ki jih je dosegel v dresu Manchester Uniteda, pristreljal tudi prestižno nagrado zlati čevelj za najboljšega strelca Evrope.
Oglej si celoten članek

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je tudi uradno prejel nagrado zlati čevelj za najboljšega strelca Evrope v minuli sezoni, nagrado pa je po lastni želji prejel na rodni Madeiri. Ronaldo je v minuli sezoni angleškega prvenstva premier league v dresu Manchester Uniteda zabil 31 golov, kar je bilo dovolj za zlati čevelj, ki ga tradicionalno podeljujejo najboljšemu strelcu v evropskih državnih ligah. Po legendarnih nogometaših Eusebiu (1968, 1973) in Fernandu Gomesu (1983, 1985) je tretji Portugalec, ki je osvojil to prestižno nagrado. Lani je omenjeno nagrado prejel zvezdnik Rome Francesco Totti.

"Moji zadetki v prejšnji sezoni so spremenili nogomet. Ponavadi namreč zadetke dosegajo napadalci, jaz pa sem krilni igralec. Imel sem strašno dobro sezono, tako kot vse moštvo Manchestra,“ je povedal Ronaldo in dodal: "V prihodnosti želim postati najboljši nogometaš vseh časov.“ Srebrni nogometni čevelj Evrope je igralec Mallorce Daniel Guiza s 27 zadetki v španskem prvenstvu primera division, bronasti pa Nizozemec Klaas-Jan Huntelaar, ki je v nizozemski ligi, ki ima sicer nižji koeficient od angleške in španske, zabil 33 golov v dresu Ajaxa iz Amsterdama.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.