V akciji še poslanci

Foto: Žurnal24 gorenak_t_051009_djm
O odpravninah za odpuščene v parlamentu.
Oglej si celoten članek
Prodaja padla skoraj za tretjino
Rezultat. Povprečna mesečna prodaja Merkurja od julija do novembra je bila skoraj za tretjino nižja kot v prvem polletju, saj so dobavitelji zaradi neplačanih računov ustavili dobave. Pogajanja za 40-milijonsko premostitveno posojilo je zapletala banka Hypo, zato so rok črpanja s 15. decembra prestavili na konec februarja. Zaloge v Merkurju so se zmanjšale za 21 milijonov evrov ali kar 37 odstotkov, kupovali pa so samo blago, ki se hitro proda. Od julija do novembra je Merkur ustvaril 15 milijonov evrov izgube.

Danes bo že jasnejše, ali bodo odpuščeni Merkurjevi in Mersteelovi delavci le dobili odpravnine. Odbor državnega zbora bo namreč odločal o avtentični razlagi zakona, ki jo mora nato potrditi še državni zbor na izredni seji 22. decembra.

Denar je, plačati se ne sme
Spomnimo, problem je nastal, ker je zakon kot prednostne terjatve izrecno omenjal le odpravnine v primeru stečaja, v primeru prisilne poravnave pa ne, zato prisilna upravitelja in sodišče niso dovolili izplačila, čeprav je imel Merkur denar rezerviran.

Ministrstvo za pravosodje je pred dnevi že dalo mnenje, da morajo biti delavske odpravnine v prisilni poravnavi enako obravnavane kot v stečaju. Mnenja parlamentarne zakonodajno-pravne službe pa včeraj odbor še ni imel.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.