Umrla zaradi "migrene"

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Britanka Jane se je v bolnišnico odpravila po tem, ko jo je več dni bolela glava. Zdravniki so ji rekli, da ima le migreno. Čez 48 ur je umrla.
Oglej si celoten članek

Ker je Jane več dni bolela glava, se je odpravila po nasvet k zdravnikom. Tridesetletnica je čutila hude bolečine v vratu in glavi. Zdravniki so ji rekli, da ima le migreno, a čez dva dni je umrla.

Izkazalo se je, da je imela zelo redko obliko virusa, zaradi katerega so ji možgani začeli zatekati.

"Jane je imela februarja hude glavobole, zato sem jo odpeljal v bolnišnico v Birminghamu, kjer so ji skenirali glavo. Rekli so, da niso odkrili ničesar neobičajnega. Poslali so jo domov," je dejal njen mož Dean. Njeno stanje se je v nekaj urah bistveno poslabšalo in ni mogla niti več vstati iz postelje.

"Znova sem jo odpeljal v bolnišnico. Kričala je od bolečin. Sestra ji je dala morfij in ni želela poklicati zdravnika. Jane niso mogli pustiti v bolnišnici, ker ni bilo prostih postelj," dodaja 29-letni Dean. Ko je sestra le prišla do nje, je bila Jane že mrtva. Obdukcija je pokazala, da je imela redek virus.  V bolnišnici so dejali, da bodo opravili posebno preiskavo primera.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.