Svetovalci na čakanje

Foto: Žurnal24 Slovenske železnice, ki jih vodi Goran Brankovič, bodo predvidoma še pred koncem
Železnice. Na čakanju neuradno tudi Tasić, ki pravi, da o tem nič ne ve.
Oglej si celoten članek

Slovenske železnice (SŽ) so na čakanje poslale tudi več svetovalcev uprave. “Z nekaterimi smo se dogovorili in so odšli, drugi so sprejeli nove pogodbe po kolektivni pogodbi za bistveno nižjo plačo. Tretji so to zavrnili. Tem smo za 30 odstotkov znižali plače, kar je največ, kot je možno po pogodbi. Vse te smo poslali na čakanje,” je pojasnil generalni direktor SŽ Goran Brankovič.

Tasić: “O tem nič ne vem”

9 milijonov bodo železnice prihranile, ker so se s sindikati dogovorili o znižanju plač.

Brankovič o imenih ni želel govoriti, menda pa bi moral doma ostati tudi Matic Tasić, ki je po razrešitvi z mesta direktorja dobil pogodbo za svetovalca. “O tem nič ne vem, nisem dobil še nobene odločbe,” je povedal Tasič in dodal, da ima pogodbo še do junija.

Brankovič je znova zavrnil očitke, da naj bi spiske tistih, ki naj bi šli na čakanje, sestavljala Albert Pavlič in Silvo Berdajs, zaradi česar sta si nakopala bes čakajočih, ki zahtevajo njun odstop. “Spiske so delali vodje posameznih enot, okrog 220 ljudi,” je zagotovil Brankovič in dodal, da bodo morebitne anomalije preverili.

Delavci na čakanju so včeraj imenovali svoje predstavnike in za četrtek napovedali novinarsko konferenco. Brankovič glavni problem vidi v neustreznem obveščanju. “Nekateri so najbrž napisali imena, pa nič povedali delavcem, potem pa je prišel papir, da gredo na čakanje,” je dejal. S podpisom posebne izjave so vodstvo in sindikati včeraj zagotovili, da čakanje na delo nima nobene zveze z morebitnim ugotavljanjem presežkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.