Ovadba zoper tri slovenske bančnike

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nacionalni preiskovalni urad je ovadil tri bančnike; da naj bi zlorabila položaj, tretji pa naj bi ju k temu nagovarjal.
Oglej si celoten članek

Kot so ugotovili kriminalisti, so bančniki kreditno nesposobni gospodarski družbi iz Maribora leta 2009 in 2010 uredili dva kredita; enega v višini okrog 5,6 milijona evrov, drugega pa v višini okrog 26 milijonov evrov in to ne glede na to, da so vedeli, da je podjetje kreditno nesposobno in da je zavarovanje kredita neustrezno.

Še več; bančniki so pripravili in uredili vse potrebno gradivo, v katerem so navajali neresnične in nepopolne podatke ter tako banko zavedli, da je kredit odobrila.

Kreditov podjetje – za katero podjetje gre, še preverjamo podatke – seveda ni vrnilo. V  isti  zadevi  so  kazensko  ovadili  še dva podjetnika zaradi pomoči pri storitivi obeh kaznivih dejanjih.

Za tovrstno kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora do osmih let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:54 28. Junij 2015.

    http://si.pokernews.com/novice/2015/01/italijanski-prevarant-ki-je-oskodoval-tudi-slovenske-pokeras-15454.htm

  • 12:29 26. Junij 2015.

    upam da vse tri krepko zašijete in pošljete na 8 let sedenja

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.