Kdo bo plačal, če ne bomo gradili

Foto: Žurnal24 (Foto: Mojca Marot)
V Termoelektrarni Šoštanj (Teš) so trajno izklopili blok ena.
Oglej si celoten članek

Blok je bil zgrajen daljnega leta 1956. V zvezi z gradnjo bloka šest pa bo vlada predvidoma danes Holdingu Slovenske elektrarne s sklepom naložila, naj z mednarodnim javnim razpisom poišče podjetje, ki bo opravilo neodvisno analizo upravičenosti te več kot milijardo evrov vredne naložbe.

Zakaj šele zdaj, ko je naložba že v teku, ni jasno. Prav tako ne, kaj se bo zgodilo, če se bo pokazalo, da naložba ekonomsko ni upravičena. Spomnimo, da je bilo dobavitelju že nakazanih več kot sto milijonov evrov, tudi predsednik vlade Borut Pahor pa je pred časom dejal, da ga je presenetilo, kako visoki bi bili stroški, če bi pogodbo prekinili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.