Hotela sta naropan denar

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Kranjsko sodišče poskušala prepričati, naj vrne denar, ki so ga pred dvema letoma ukradli med ropom.
Oglej si celoten članek

Rop denarne ustanove se je zgodil v Škofji Loki leta 2012. Osumljenci – takrat 22-letni Trboveljčan, 19-letni Kranjčan in 19-letni Škofjeločan – so v ustanovo vstopili zamaskirani tik pred zaprtjem, od uslužbencev so zahtevali denar, nato pa so hitro pobegnili.

1.850 evrov gotovine so po ropu zasegli v kriminalistični preiskavi, denar pa so nato policisti v hrambo predali kranjskemu sodišču.

Lažne listine

Danes 21-letnega Kranjčana pa so policisti znova ovadili, ker je hotel skupaj z 32-letno Ljubljančanko kranjsko sodišče prepričati, naj mu izplača zaseženi denar, saj da ne izvira iz ropa. Z lažnimi listinami sta dokazovala, da je znesek 1.850 evrov za 21-letnika pri podjetju njegove 32-letne sorodnice založil bodoči delodajalec za stroške njegovega odhoda v tujino.

Kriminalisti so ugotovili, da njune trditve niso resnične in da sta sodišče zavajala. Za tovrstno kaznivo dejanje so zagrožena do tri leta zaporne kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:44 25. Marec 2014.

    Od tajkunov se kar pridno učijo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.