Gorenak ne bo varčeval pri opremi

Foto: Boštjan Tacol Vinko Gorenak Foto: Boštjan Tacol Vinko Gorenak Foto: Boštjan Tacol Vinko Gorenak Foto: Boštjan Tacol Vinko Gorenak Foto: Boštjan Tacol Vinko Gorenak Foto: Boštjan Tacol Vinko Gorenak Foto: Boštjan Tacol Vinko Gorenak Foto: Boštjan Tacol Vinko Gorenak
Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak je na novinarski konferenci predstavil rebalans proračuna za ministrstvo. Kot je dejal, ne bodo varčevali pri opremi policistov.
Oglej si celoten članek

Dobre tri milijone bo ministrstvo za notranje zadeve tudi letos namenilo za opremo policistov, zaščitno opremo, letalske enote, konjeniške enote ... Minister Vinko Gorenak vztraja, da bo za poklic policista v bodoče nedvomno potrebna višja šolska izobrazba.

Na tiskovni konferenci se je dotaknil tudi zaposlenih na akademiji in dejal, da za zdaj še ne ve, koliko od zaposlenih na policijski akademiji bi bilo v bodoče mogoče premestiti na posamezne policijske postaje ali bolj operativna delovna mesta.

Ob varčevalnih ukrepih je ministrstvo pozval tudi, da pri 140 dobaviteljih znižajo postavljene cene ter preverijo, kako in za koliko bi lahko zmanjšali cene najemnin za prostore, ki jih najemajo za policijo in tožilstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:40 10. April 2012.

    ...dejstvo je, da za tako plačo mu ne bo šel noben v policijo, pa lahko nabavi, ne vem kakšno opremo!!!!!!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.