Dobi sto tisoč manj

Foto: Žurnal24 Nov pravilnik, ki je začel veljati po uvedbi stečaja IUV, nagrado omejuje na 80
IUV. Sodišče v drugem poskusu nagradilo z 88 tisočaki.
Oglej si celoten članek

Stečajna upraviteljica IUV Nataša Gibičar Toš naj dobi 88.860 evrov, je odločilo ljubljansko okrožno sodišče. To je dobrih sto tisoč evrov manj, kolikor so ji za izdelavo otvoritvenega poročila namenili junija lani.

Na to odmero so se pritožili delavci in bili uspešni, saj se je po začetku stečajnega postopka spremenil pravilnik, ki določa, kako se izračunajo nagrade. Višje sodišče je odmero nadomestila vrnilo v odločanje prvostopenjskemu.

Stečajna upraviteljica je podala poročilo na 50 straneh, ocenjuje pa, da je opravila za 1.147 ur dela. Ali se bo pritožila, včeraj še ni povedala, spomnimo pa, da je sodišču spet predlagala, naj jo nagradi s 189 tisoč evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.