Teletina s parmezanom in pire krompirjem

Foto: Mercator
Foto: Mercator
Presenetite goste s paniranimi telečjimi zrezki obogatenimi z okusnim sirom in dišečim timijanom.
Oglej si celoten članek

Sestavine za število oseb: 4
6 telečjih zrezkov
jajce: 2 kosa
limona: 2 kosa
mleko: 1 deciliter
moka: 100 gramov
oljčno olje: 1 velika žlica
peteršilj: 1 šop
poper: 1 ščepec
sol: 1 ščepec
sveže nariban parmezan: 100 gramov
sveži timijan: 2 čajni žlički

Telečje zrezke prekrijemo s plastično folijo in narahlo potolčemo. Drobtine zmešamo s parmezanom, peteršiljem in svežim nasekljanim timijanom, dodamo sol in poper ter dobro premešamo. V drugi skledi vmešamo mleko in jajca. Moko stresemo na krožnik. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato v jajcih in nazadnje v mešanici drobtin, parmezana in zelišč. Olivno olje segrejemo v široki posodi za cvrtje. Na srednje vročem olju pečemo zrezke po 2–3 minute na vsaki strani, da dobijo zlato skorjico.

Postrežemo s pire krompirjem in limono. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.