Sestavine za število oseb: 4
6 telečjih zrezkov
jajce: 2 kosa
limona: 2 kosa
mleko: 1 deciliter
moka: 100 gramov
oljčno olje: 1 velika žlica
peteršilj: 1 šop
poper: 1 ščepec
sol: 1 ščepec
sveže nariban parmezan: 100 gramov
sveži timijan: 2 čajni žlički
Telečje zrezke prekrijemo s plastično folijo in narahlo potolčemo. Drobtine zmešamo s parmezanom, peteršiljem in svežim nasekljanim timijanom, dodamo sol in poper ter dobro premešamo. V drugi skledi vmešamo mleko in jajca. Moko stresemo na krožnik. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato v jajcih in nazadnje v mešanici drobtin, parmezana in zelišč. Olivno olje segrejemo v široki posodi za cvrtje. Na srednje vročem olju pečemo zrezke po 2–3 minute na vsaki strani, da dobijo zlato skorjico.
Postrežemo s pire krompirjem in limono.