Veliki dan male princeske

Foto: EPA Estelle krst Foto: EPA Estelle krst Foto: EPA Estelle krst Foto: EPA Estelle krst Foto: EPA Estelle krst Foto: EPA Estelle krst Foto: Reuters Estelle krst Foto: EPA Estelle krst Foto: EPA Estelle krst Foto: Reuters Estelle krst
Na Švedskem danes praznujejo. Princesa Victoria in njen izbranec Daniel sta namreč krstila svojo prvorojenko Estelle, ki bo nekoč zasedla švedski prestol.
Oglej si celoten članek

Skoraj natanko tri mesece po rojstvu hčerke sta Victoria in Daniel v družbi drugih pripadnikov modre krvi krstila svojo prvorojenko. Estelle Silvia Ewa Mary (kar je njeno polno ime) je prva deklica v zgodovini švedske kraljeve družine, ki ji je že ob rojstvu pripadla pravica do prestola, zato je veseli dogodek še toliko pomembnejši za Švedsko.

Na krst je bilo povabljenih 450 gostov, med katerimi je bila tudi danska kraljica Margrethe II. Z obredom so začeli ob 12. uri, po tem pa sta se Victoria in Daniel s povabljenci odpeljala na sprejem v kraljevo palačo. Med tem, ko se gostje zabavajo, pa mala Estelle pridno spi v zlati zibelki iz leta 1955. V tej zibelki lahko počiva samo danes, na dan krsta, nato pa jo morajo vrniti v muzej. Kraljevo razkošje pa odraža tudi krstilnik, v katerem so krstili malo Estelle. Narejen je iz petdesetih kilogramov čistega srebra in so ga prvič uporabili leta 1746.

In ker so Švedi krstili bodočo kraljico, imajo zato danes državni praznik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.