Sestra Nike Zorjan v smrtni nevarnosti

Foto: Joongla
Foto: Joongla
Nika Zorjan meni, da bi morali prvo pomoč poučevati v šolah.
Oglej si celoten članek

Pevka Nika Zorjan je na Instagramu poudarila, da je poznavanje prve pomoči zelo pomembno, saj nikoli ne vemo, kdaj bomo morali nekomu pomagati. To je sedaj na lastni koži spoznala tudi njena družina.

Eva, Nikina mlajša sestra, je bila namreč pred kratkim v smrtni nevarnosti. V grlu se ji je zataknil košček palačinke. Če njeni trije sostanovalci ne bi obvladali Heimlichovega prijema, bi se slabo končalo, je povedala Nika in dodala, da so jim reševalci, ko je bilo drame konec, razkrili, da je zaradi palačinke umrlo že več ljudi, saj se prilepi na sapnik.

Nika, ki je zaradi dogodka še vedno pretresena, meni, da bi morali prvo pomoč poučevati že v šoli. Se strinjamo. 

Kako izvesti Heimlichov prijem?

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 20:30 2. November 2021.

    Tečaj oživljanja bi bilo potrebno ponavljati na vsake tri leta. Brezplačno jih izvajajo na Medicinski fakulteti in so res super.

  • 10:39 2. November 2021.

    Se strinjam z Niko. Raje kak nepotreben predmet manj, pa več telesne vzgoje, pa prostoročnega risanja, pa nauka o človeku …

  • 10:11 2. November 2021.

    Nika, a si še tu, med nami, če si, ti svetujem, da riporočiš sestri, da naj v bodoče je vampe …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.