Leta 2011 odprtje Kunstkammer

Foto: Žurnal24 Stroški, povezani s prenovo zbirke, so do zdaj okrog 17 milijonov evrov.
Do konca leta 2011 bodo v dunajskem Umetnostnozgodovinskem muzeju (Kunsthistorisches Museum) za javnost ponovno odprli znamenito "Kunstkammer".
Oglej si celoten članek

"Kunstkammer" se ponaša z edinstveno zbirko zlatarskih in srebrarskih izdelkov in je zaprta že od leta 2002.

V zbirki so še bronasti kipci ter umetnine iz slonove kosti, lesa, kamna in nekaterih bolj eksotičnih materialov. Poleg tega se "Kunstkammer" ponaša z eno največjih zbirk posod iz kamene strele. V zbirki je skupaj okrog 3000 kosov, ki bodo predstavljeni v vitrinah v 13 sobanah in devetih kabinetih.

"Kunstkammer" velja za predhodnico današnjega Umetnostnozgodovinskega muzeja. Zbirko so soustvarjali tako plemiči kot cerkveni dostojanstveniki, ki so zbirali redkosti. Jedro zbirke se je oblikovalo v 16. stoletju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.