Policisti uporabili prisilna sredstva

Foto: zurnal24.si Lisice, fotografija je simbolična.
Foto: zurnal24.si Lisice, fotografija je simbolična.
Radovljiški policisti so včeraj popoldne proti 22-letniku uporabili prisilna sredstva.
Oglej si celoten članek

Kot so pojasnili s Policijske uprave Kranj, je 30-letna ženska čakala na avtobus na avtobusni postaji, do nje pa je pristopil 22-letni moški in jo udaril. A še pred prihodom policistov, ki so prejeli obvestilo o tem nasilnem dejanju, sta se oba odpeljala z istim avtobusom.

Izsledili so ju in izvedli postopek. A ker se je moški v postopku nedostojno vedel tudi do policistov in ni upošteval zakonitih ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Policisti za moškega vodijo prekrškovni postopek.

Pridržali so ga

Nedostojno se je v soboto, 24. junija, ponoči do blejskih policistov vedel tudi 48-letni moški, ki so ga obravnavali zaradi nasilja v družini. Zaradi nasilnih dejanj nad družinskimi člani so mu izrekli prepoved približevanja in ker s kršitvijo ni prenehal, so ga pridržali do 12 ur. Zaradi nedostojnega vedenja do policistov vodijo prekrškovni postopek, zaradi nasilja v družini pa zanj zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.