Novi stari zastopnik pacientovih pravic na območju Gorenjske

Foto: Tina Dokl
Foto: Tina Dokl
Vlada je Avgusta Rebiča za dobo petih let imenovala za zastopnika pacientovih pravic za območje območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Kranj. Nov mandat bo nastopil 12. julija, zaključil pa ga bo 11. julija 2026 z možnostjo ponovnega imenovanja, so v sporočilu po seji vlade zapisali z ministrstva za zdravje.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za zdravje je Avgusta Rebiča izbralo na podlagi javnega razpisa. Predlagali so ga v Društvu bolnikov z osteoporozo Kranj. Rebiča je vlada za zastopnika prvič imenovala že leta 2016. Kot so še sporočili z vlade, ima Rebič vse potrebne socialne in komunikacijske sposobnosti ter uživa strokovni ugled.

Zastopnike pacientovih pravic vlada imenuje za uresničevanje zakona o pacientovih pravicah, ki določa, da zastopniki svetujejo, pomagajo ali zastopajo paciente pri uresničevanju pravic po tem zakonu. Zastopnik se imenuje za vsako območje, ki ga pokriva NIJZ z območnimi enotami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.