V štirih dneh že desetič ...

Foto: arhiv PU Kranj
Foto: arhiv PU Kranj
Dežurna ekipa Gorske reševalne službe za helikoptersko reševanje v gorah je s policijskim helikopterjem včeraj spet morala reševala v gorah.
Oglej si celoten članek

Tokrat se je nesreča zgodila v ferati Kamin - Široka polica na območju Rudnice v Bohinju. Tujec je v bližini vstopa v ferato začel s plezanjem, pri tem pa zdrsnil iz stene ter padel. Nekaj časa se je prevračal po skalnatem melišču, kjer se je ustavil, pri tem pa utrpel hude telesne poškodbe. Na kraju so mu pomoč nudili tudi bohinjski gorski reševalci. Poškodovan tujec je bil z jeklenico in v helikopterski vreči dvignjen v policijski helikopter ter odpeljan v zdravstveno ustanovo. Bil pa je sicer ustrezno opremljen.

V zadnjih štirih dneh je bilo tako to že deseto helikoptersko reševanje v gorah. "V prihodnjih dneh nas predvidoma čaka pestro vremensko dogajanje. Zato ponovno pozivamo k veliki previdnosti in odgovornosti pri obisku gora," so ob tem zapisali na Policijski upravi Kranj.

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.