Toyota verso bo imel BMW-jev motor

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Toyotin družinski enoprostorec verso bo kmalu na voljo z 1,6-litrskim BMW-jevim dizelskim motorjem. To je rezultat tehničnega sodelovanja, ki sta ga Toyota in BMW sklenila že decembra leta 2011.
Oglej si celoten članek

Gre za model toyota verso 1.6 D-4D, ki ga bodo začeli proizvajati januarja prihodnje leto, v Toyotini tovarni Adapazari v Turčiji. Za pogon bo skrbel BMW-jev turbodizelski agregat z 80 kilovati moči (110 KM) in 270 Nm navora dostopnega med 1750 in 2250 vrt/min. Emisije CO2 so 119 gramov na prevoženi kilometer, Toyota pa je za agregat razvila nov start-stop sistem.

Sodelovanje BMW-ja in Toyote zajema tudi razvoj skupne platforme za športne avtomobile, kot razvoj baterij in sistema gorivnih celic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.