Prihajata audi Q2 in novi Q5

Foto: EPA
Foto: EPA
Audi je kljub obsežnemu rezanju stroškov potrdil, da že leta 2016 prihaja popolnoma nov križanec v njihovi ponudbi - model Q2. Hkrati tudi nova generacija Q5.
Oglej si celoten članek

V uradni izjavi za javnost so pri Audiju napovedali, za katere avtomobile bodo v letu 2017 radodarneje odprli mošnjiček. Ponavadi so bili v Ingolstadtu sicer tako samozavestni, da so proračune napovedovali za pet let naprej, zaradi posledic Dieselgata pa so tokrat razkrili le enoletne načrte. Med drugim so morali zaradi varčevanj v koncernu samo pri Audiju proračun zmanjšati kar za tri milijarde evrov. 

Vseeno pa so pri znamki odločeni, da bodo nadaljevali ofenzivo na ključnih področjih - pri suvih in elektriki. Tako bodo v letu 2016 na trg lansirali povsem nov model, kompaktnega križanca, ki mu bo ime Q2, so uradno razkrili pri Audiju dolgo napovedovano novost, ki pa ni imela potrjenega imena. S tem namerava znamka boj za prestižne male avte očitno začeti še v razredu izpod Q3, kjer je danes morda edini pravi tekmec mini countryman. Gotovo bo še zanimivo, k nam naj bi Q2 zapeljal že jeseni po premieri na salonu v Parizu.

Foto: Audi Prenovljeni audi Q5 Druga velika novost leta 2016 bo povsem nova generacija modela Q5. Pričakujemo lahko konkretno izboljšani suv, ki bo postavil tudi kakšno novo merilo v razredu, kjer so denimo danes prisotni BMW X3, lexus RX, volvo XC60, mercedes-benz GLC in drugi. 

Iskrilo se bo!

Sicer pa je prihodnost Audija zelo povezana z elektriko, od leta 2018 bo še posebej pestro, ko se napoveduje velikovolumensko električno vozilo s štirimi krogi na nosu. Gre za križanca, ki bo baziral na odmevnem konceptu e-tron quattro, prikazanem na letošnjem salonu v Frankfurtu. 

Prvi mož Audija Rupert Stadler je v izjavi za javnost načrte znamke na kratko povzel z besedami, da bodo nadaljevali z velikimi vlaganji v investicije in napredno tehnologijo, s čimer želijo še utrditi položaj znamke na trgu premijskih vozil. Leta 2020 nameravajo izdelovati že 60 različic svojih modelov.

Pri Porscheju so se delavci odpovedali nagradam

Zavezanost zaposlenih v koncernu VW, da bodo premagali eno najhujših kriz v zgodovini, kaže tudi nedavna vest iz znamke Porsche, kjer so se zaposleni odpovedali delu tradicionalno bogatih nagrad ob koncu leta, da bi tako pripomogli k čimprejšnjemu zagonu proizvodnje električnega superšportnika, napovedanega s konceptom mission E.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.