Kitajski proizvajalec avtov "zbežal" s Kitajske v Nemčijo

Foto: Aiways
Foto: Aiways
Znamka Aiways, ki jo poznamo tudi v Sloveniji, zapušča domači kitajski trg in se osredotoča na Evropo. Doma je preprosto preveč konkurence.
Oglej si celoten članek

Po poročanju Autocarja so se pri znamki električnih avtov Aiways iz Šanghaja odločili za dramatičen strateški preobrat. Znamka električnih vozil bo preselila svojo glavno pisarno v Nemčijo, poroča britanski medij na podlagi zanesljivega vira. V Nemčiji so sicer že doslej imeli svoj razvojni center.

Aiways naj bi hkrati povsem zapustil kitajski trg zaradi "velikanskega cenovnega pritiska in konkurence". Prodajo svojih vozil bodo koncentrirali na Evropo, predvsem nemški trg, še dodaja vir.

Pred časom smo testirali model aiways U5. Kaj smo ugotovili o njem?

Gre za potezo, ki gre z roko v roki napovedanemu vstopu podjetja Aiways na borzo, ta se bo po napovedih zgodila do konca letošnjega leta. Družba je nedavno menjala vodstvo, ki je očitno začelo vleči odločne poteze, kako sedem let staro in ambiciozno znamko električnih vozil učvrstiti na zemljevidu avtomobilske industrije. 

Aiways poznamo tudi v Sloveniji, kjer sta na prodaj kompaktni križanec U5 in kupe-križanec U6. Oba naj bi še naprej izdelovali v azijskih tovarnah. 

Foto: Saša Despot MG Aiways U5 Foto: Žurnal24 Aiways U6

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:32 20. Maj 2024.

    Počasi spoznavamo nasilnost kitajcev,ste hoteli majice po 1 euto,zdaj boste dobili poceni el.avtomobile,pa vsa zahodna industrija bo pogorela zadadi njih,to …

  • 20:43 19. Maj 2024.

    Jim bodo nabili carino pa bodo še vedno cenovno bolj konkurenčni kot, evropski proizvajalci..

  • 20:13 19. Maj 2024.

    Po tamponih?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.